Nei Pori

Nei Pori nyaralás

Nei Pori


Nei Pori nyaralás

Nei Pori szállások | Nei Pori képekben | 2012-es Greekland.hu élménybeszámoló

Nei Pori egy hagyományos üdülőfalu az Oliposi rivérán közel a Tempi-völgyhöz, az Olipos lábánál. Lakossága körülbelül 100 fő. A falu folyamatosan fejlődik terjeszkedik, leginkább apartmanokkal. Állítólag minden helyi lakos, ha házasodik ingyen telket kap, hogy a lakosság növekedjen. Az utcái szélesek, s Nei Pori leginkább a turisták kényelmére van berendezkedve. Mindenfelé apartman, 1-2 hotel található. Két főutca szeli át melyekből több kis utca nyílik. Percek alatt el lehet jutni egyik feléből a másikba. Üzletek a belső utcákban, de leginkább az Olimpiu-n találhatóak szupermarketek, szuvenír, szőrme, pékség. A külső utcákban is természetesen itt-ott találhatóak üzletek. Nei Pori part közeli főutcája az Olimpiu. Itt található gyógyszertár és a Dokik is. Amire figyelni kell, hogy ezek magán orvosok, akik csak a balesetbiztosítást fogadják el.
Nei Pori part
Nei Pori part
Nei Pori csodálatos homokos partja mellett húzódik a sétáló utca és mellette a Poseidonos utca tavernák sokasága várja a vendégeket. Két zenés bár található ugyanitt. A Murano Bar és a Marabu bár. Ezekben a szokásos bár hangulat van.
Nei Pori part
Nei Pori part
Nei Pori part
Nei Pori part
Nei Pori part
Nei Pori -tól egész Platamonasig elér a parti sétány. S mellette a gyönyörű homokos és széles part található. A víz lassan mélyül, viszont Platamonas felé közeledve a parti víz kezd kavicsosodni. Nei Pori tengerpartján, több helyen napozóágyak nádtetős napernyők vannak. Ezek viszont a különböző bárokhoz, tavernákhoz tartoznak, amiket rendelés esettén lehet csak birtokba venni. Vagy bérelni, ami akár 4-5 Euró. Viszont az üzletekben a napernyők átlagosan 4 Euróba kerülnek. Amire nagyon kell ügyelni, hogy árnyék nincs a parton. A parton a sétány mentén, több helyen zuhanyzó is található. Vízisíelési lehetőség van.
Nei Pori part
Nei Pori -ból csodálatos látvány tárul az Olimpos csúcsára, Platamon várára. Platamonasba az úton közlekedő kis vonattal is el lehet jutni. Menetrendje ki van rakva az Olimpun a templom közelében.
Nei Pori part
Nei Pori központja a templom. Mindent onnan a legegyszerűbb mérni, megtalálni. Minden pénteken a templom mellett piacnap van, ahova érdemes kilátogatni. Helyi gyümölcsök, olívabogyó, illetve rengeteg ruha árus van.
Tömegközlekedés:
Nei Pori -nak vonat összeköttetése van Thessalonikivel. 1útra 3,80 Eur. A visszaútnál viszont figyelni kell, nehogy gyorsvonatra szálljanak, mert a gyors vonat nem áll meg Nei Pori -ban.
Busz a templom mellől megy két irányba. Larissa és Katerini irányába. Itt érdemes felszállás elött a sofőrt megkérdezni merre megy, bár a buszokra azért fel van írva, hogy merre mennek. Nei Pori - Katerini 2 Euró környékén van busszal. Kateriniből lehet tovább buszozni Thessalonikibe. Autó, motor bérlés lehetséges. Autókat bármelyik ottani utazási irodában lehet bérelni. Átlagosan 1 napra 60 Eur 300km korláttal, 3 napra kb. 120 Euró korlátlan autókázással. Motor bérlés az ANT nevezetű kölcsönzőnél van lehetőség, ami a templomhoz közel van az MG: Alexandrou utcán. Árakat lásd a fotón:
Nei Pori part
Nei Pori part
Ami még fontos lehet, hogy az üzletek, tavernák nagyjából 9-től kezdenek el nyitni. Internetezési lehetőség van 2 helyen, de nagyon lassú. Nudista strand is van, legalábbis egy rész, ahol szoktak nudizni. Platamonnak ellentétes irányban.

Szállások Nei Pori falujában
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!