magyar - Greekland.hu English - Greekland.hu German - Greekland.hu Greece - Greekland.hu Romanian - Greekland.hu Slovak - Greekland.hu Serbian - Greekland.hu

Leptokaria

  1. Leptokaria
  2. Leptokaria élménybeszámolók

Leptokaria


Leptokaria általában | Leptokaria tengerpartja | Leptokaria szállások

Leptokaria egy tengerparti település az Olimpos lábánál, Katerinitől 26 km-re. Lakossága több mint 4000 fő és leginkább a turizmusból élnek. Érdekesség, hogy a Leptokaria szó jelentése magyarul mogyoróbokor.

Leptokaria nappal Leptokaria este

A hagyomány szerint Leptokaria és Skotinas között volt egy ókori város Livithra. (A feltárási terület Skotinas közelében található. Az ásatási terület mintegy 150 hektár, ahol feltárás alatt van a város, az Akropolisz, és több sír.). A Leptokáriához közelebb eső terület állítólag a nők temetkezési helye volt. Az ókori történethez hozzátartozik az is, hogy a város csatlakozott a dionüszoszi kultuszhoz és itt rendezték az első dionüszoszi fesztivált.

Bizánci emlékei közé tartoznak a bizánci templomok, a Nagyboldogasszony kolostor a Panagias Kanaliotissas, Leptokária régi kápolnája az Agia Triada.

Leptokaria tengerpartja, hosszú és homokos. A tenger lassan mélyül.

Leptokaria Leptokaria tenger

Leptokarián van vasút állomás. Van lehetőség Katerinit vagy akár Thesszalonikit is felkeresni egyénileg.

Leptokaria vasútállomás

Leptokaria szállásai leginkább apartmanok, de találunk kempiget is.Iwiw megosztás Facebook megosztás Add a Twitter-hez Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez
utazas.info Partnerünk logója