Korfu, Sidari

Közeli látnivalók

Achilleon, Sissi kastély

greekland.hu


Korfu, Sidari


Sidari általában | Sidari tengerpartja | Sidari éttermek, üzletek | Sidariból Logas beachre video
2013-as greekland.hu élménybeszámoló Sidariból

Sidari egy csendes falu (nyáron leginkább üdülőfalu és pezseg az élet) Korfu szigetének északi részén 30 km-re Korfu városától. Lakossága közelíti a 400 főt, de amikor szezon van a turistákkal együtt ez a szám megtöbbszöröződik. Sidari kedvelt úti cél a magyarok körében, a kedvező áru szállások mellett a falu adottságai, közeli látnivalói egyre több utazót vonz.

Sidari Sidari

A tenger Sidarinál szinte mindenhol lassan mélyül. A kikötő talán az ami felezi a partot. Tőle jobbra egy keskenyebb homokos részen élvezhetjük a Nap barnító hatását. Itt előfordul, hogy a tenger elkezd mélyülni, de hamar homokpadra jutunk ahol ismét bokáig ér a víz. A kikötő bal oldalán egész Canal ’d Amoure-ig el tudunk sétálni a part mentén. Itt a víz tényleg lassan mélyül és széles homokos parton napozhatunk.

Sidari Sidari
Sidari Sidari

A parton több helyen vannak napozó ágyak, lehet őket használni, de jól fontoljuk meg. A legtöbb helyen 10 Eur (2013) napágy. Nincs olyan, hogy fogyasztás vagy bármi, egyszerűen annyi, amíg ott nem hagyjuk. Találunk olyan helyet, ahol fogyasztás ellenében ingyenes a napozóágy, ez mindig ki van írva. Két helyen is van lehetőség vízi játékokra, banán és egyéb játékok.

Sidari Sidari

Augusztus végén, szeptember elején van egy időszak, amikor nagyon erős szél fúj, ez a Mistral. Nem kell tőle félni minden évben jön. Süt a nap, meleg van, csak erősen fúj a szél. Ez egy hétnél tovább általában nem tart.

Sidari központi részének talán a nagy parkolót vehetjük vagy a tőle pár méterre lévő kereszteződést. Amint mindenki biztosan először felfedez az a parttal párhuzamosan húzódó főutca. Itt tavernák, szuvenír boltok, bárok és két szupermarket is található. Találunk partra néző tavernákat is. Az árak változatosak minden szempontból. Attól függ mit szeretnénk enni, átlagosan egy főétel 6-8 Eur-tól indul. Nem hiába, sok az angol turista. Ezért is találkozhatunk minden reggel Angol reggelivel. De azért Sidarin a klasszikus Gyros sem maradhat ki. Három helyen is ehetünk isteni finomat. A templom közelében egy modern kinézetű helységben a Sanremo-ban, vele sréhen szembe az Alekosz gyros. A harmadik pedig pont a központi kereszteződésnél van. A kulináris ízek kedvelői még találnak Kínai (China Town) ételeket, több olasz jellegű pizzázót, magyaros éttermet. De szerencsére a görög tavernák többségben vannak.

Sidari Sidari
Sidari Sidari

Klasszikus pékséget ne keressünk, mert nincs Sidariban. Kenyeret a supermarketekben kapunk. 3 nagy üzlet is van, ha a bevásárló utcával ellentétesen sétálunk (a benzinkút felé). A Dielas, a Super Marketo, és a Kazianis szinte egymás mellett. Mindben van valami ami olcsóbb, de sokkal olcsóbb mindhárom mint a lenti két supermarket. Bár azért azt gondoljuk meg mennyit akarjuk a zsugor vizet cipelni.

Sidari Sidari

Autót több helyen is tudunk bérelni a szokásos módokon. Róbogó és Quad is bérelhető, a legkedveltebb a Jims, rögtön a főutcán Alekosz gyrosa mellett. Kerékpárra már vadászni kell. Egy van Peruladesben a Canal d’ Amure felé illetve, ha nem kanyarodunk le a sziklák felé hanem kifele megyünk a faluból ott találunk még egy bringa kölcsönzőt.

Korfun a buszközlekedés tökéletes. A parkolónál van egy buszmegálló, itt mindig ki ragasztva a menetrend. A buszok pontosan érkeznek, legyünk kint időben. A jegyet a soförnél vagy a kalauznál kell megvenni.

Sidari Sidari

Sidari környéke bővelkedik látnivalókban. A legközelebbi a Canal ’d Amoure, ami ugyan nem Sidarihoz tartozik, de mégis nagyon közel van. Kinek milyen a tempója, de 10-15 perc sétával hamar megközelíthető. A Három kismalac tavernánál jobbra kell fordulni, át a kis hídon, be a parkolónak kinéző két ház közötti területre, ott átvágva már ott is vagyunk. S hogy milyen is? Sziklák, öblök, part és fürdőzés, fentről panoráma. A többit látni kell.

Sidari Sidari
Sidari Sidari

Sidarihoz egy kicsit nagyobb sétára van a Logas Beach. Ez az a hely, ahonnan tiszta időben a tengerbe nyugvó napot csodálhatjuk, fotózhatjuk. S hogyan jutunk el ide? Az alábbi videót kerékpárról készítettük.

Sidari Sidari

Sidariban az éjszaka sem áll le az élet. Több bárban is felcsendülnek a modern zenék, a tánc sem nélkülözhető. A tavernákban a finomabbnál finomabb ételek várnak. S az üzletek csak ránk várnak.

Röviden Sidari kicsiknek és nagyoknak, a család minden tagjának ideális úti célpont. A nyári kikapcsolódás, nyaralás tökéletes élményét biztosítja mindenkinek Sidari és Korfu szigete.

Közeli látnivalók

Achilleon, Sissi kastély
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!