Edipsos, Görögország

Közeli látnivalók

greekland.hu

Greece, Evia, edipsos városa

Edipszosz, Loutra Edipsou


Greece, Eubbia, edipsos városa

Edipszosz városa gyógyvizéről már az ókorban is híres volt, Arisztotelész is megemlíti. A római korban Agustus is itt gyógyult a melegvizű forrásokban.

Ma a város sok gyógyszállóval rendelkezik ahova inkább a görögök járnak. A főtértől jobbra a parti sétányon sétálva megtaláljuk azt a helyet amit annyira kedvelnek. A magasból forró (kb40-50fokos) sós víz zúdul a habokba, ahova beállhatunk, megmártózhatunk. 2 kis barlangban elbújhatunk a napsütés elől. A fürdő középső részén található ez, ahol egy kisebb fizetős strand van kialakítva. A belépő 1,6 Eur (2005). Cserébe van öltöző zuhanyzó, mellékhelység. A két oldalán viszont ingyenesen lehet fürdeni.
A város maga turista szezon idején nyüzsgő, sétálóutcái telis-tele üzletekkel, árusokkal, a part mentén tavernákkal és szintén árusokkal. Találkozhatunk egy nagyobb kagylóbolttal is ahol kagylóból készült csupa érdekességgel találkozhatunk. A sétálóutcák mögött található egy nagyobb üzlet is ahol olcsóban lehet beszerezni az élelmiszereket, mint egy átlagos "Supermarketban". Műemlékekkel nem találkozni (ha valaki talál szóljon!), de a város hangulata, nyüzsgése egy igazi élmény. Érdemes meglátogatni.

görögország, evia, edipsos, utca Greece, evia, edipsos, utca Evia, edipsos, Kagylóbolt görögország, evia, edpsos, Kagylóbolt

görögország, Eubbia, edpsos , strand görögország, edpsos, strand, görögország, Eubbia, edpsos, strand Greeece, Evia, edpsos, strand

Közeli látnivalók

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!