Kefalonia

Közeli látnivalók

greekland.hu


Kefalonia


Kefalonia története | Kefalonia és látnivalói | Kefalonia szállások

Kefalonia A Jón-szigetek legnagyobb tagja, mérete közel 740 négyzetkilométer. A tájat a meredek sziklafalak, zöldellő dombok és gyönyörű kristálytiszta vizű tengerpartok ékesítik.

kefalonia map

Kefalonia története

Kefalonia szomszédos szigete Ithaka, mely talán sokunknak ismerős az Odüszeiából. Kefalonia az ókorban Athénhoz tartozott, majd később a rómaiak uralkodtak felette. A sziget lakó több hódító államtól védték meg magukat, mígnem a Velenceiek fennhatósága alá nem kerültek, amely közel 300 évig tartott.
Kefalonia 1864ben csatlakozott Görögországhoz.
A második világháború egyik emlékezetes ám szomorú eseménye itt zajlott. A sziget olasz megszállás alatt volt, amikor Olaszország kilépett a háborúból és az itt állomásozó olasz hadosztályok szembefordultak a németekkel. Az ellenállást hamar megtörték és közel 5ezer olasz katonát végeztek ki itt. A sziget nagy szülötte Ioannis Metaxas aki 1936 és 1941 között volt Görögország "diktátora". Ő mégis 1940 okt. 28.-án nemet mondott az Olasz megszállásra és Albániába szorította vissza a seregeiket. Azóta nemzeti ünnep a: Nem Nap.
1953-ban hatalmas földrengés rázta meg a szigetet és szinte minden épülete áldozatul esett. Az újjá épített szigeten szinte el is tűnt a települések középkori hangulata.

Kefalonia Kefalonia

Kefalonia és látnivalói

Sami a sziget legnagyobb kikötője, szinte az összes szigetre érkező komp itt köt ki.

Melissani barlang Kefalonia egyik legismertebb helye. A közel 30 méter belmagasságú barlang tetején tátongó lyukon keresztül beszóródó napfény látványos színekben festi meg a tenger vizét. Állítólag Argostoli közelében lévő víz alatti barlangba betörő tenger víz itt bukkan fel. A barlangot csónakokkal lehet megtekinteni.

Dragorati csepkőbarlang Samitól nincs messze. Cseppköveiről és tökéletes akusztikájú barlangtermeiről híres.

Melissani barlang Kefalonia -  - Melissani cave
Dragorati csepkőbarlang

Argostoli Kefalonia fővárosa. A hangulatos város sajnos sok látnivalót nem rejt magában.

Agios Georgios a sziget régi fővárosának romjait 9 km-re találjuk Argostolitól. A várost hajdan a bizánciak alapították, a várból letekintve páratlan panorámában lehet részünk.

Lixouri a második legnagyobb város.

Assos halászfalua sziget északi csücskén található. A velencei erődjének megtekintése mellet érdemes felkeresni még a naplemente miatt. Sokan állítják, Kefalonián innen a legszebb a naplemente.

Fiskardo az egyik legkeresettebb halászfalu a szigeten. Hosszú homokos partja, és az érintetlen (a földrengés itt nem pusztított) falu vonzza a turistákat.

Skala hosszú homokos tengerparttal rendelkező kedvelt üdülőfalu.

Kato Katelios közelében található partszakasza a Caretta Caretta a tengeri teknős tojásrakó helye. Általában június és július az a hónap amikor a tojásokat elássák a teknősök és augusztus és október között kelnek ki a kisteknősök.

Kefalonia Kefalonia

Szállások KefaloniaKözeli látnivalók

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!