Toroni - Görögország

greekland.hu

Toroni


Toroni Halkidki-n, a Sitonia félszigeten Sarti és Neos Marmaras között helyezkedik.
Toroni kb.3 km. hosszú, egy utcából áll. Toroni partja is ilyen hosszú aprókavicsos, sziklás öblökkel. Tengerisünök csak az öbölben találhatóak. A tenger hirtelen mélyülő és szintén kavicsos. Sok az étterem, ám magyar nyelvű étlappal nem valószínű, hogy találkozol.

3 szupermarket van, ahol általában mindent meg lehet venni. Ajándék boltból nem sok van. Ha kocsival vagy, érdemes a környező településeket felkeresni, Pl. Sarti, Neos Marmaras. A légkondis apartmanokban (kivéve a Gina), nem kell külön fizetni a használatáért. Autót csak úgy lehet bérelni, ha elhozatják Sartiból. Motort viszont csak Sartiban lehet. Vízi sportolási lehetőség nincs.

Toroni nem bulizós hely. Discók nincsenek, ám a pihenésre, kikapcsolódásra tökéletes. Viszont ezért cserébe a helyiek nem szeretik ha nagyon hangoskodnak. Aki nem bérelne autót az helyi járattal is tud menni Sartiba. Csak a busz érkezése előtt minimum fél órával érdemes előbb kimenni.

Sarti megközelíthető helyi járatos autóbusszal, ami minden nap közlekedik. 12:00-kor indul de érdemes előbb kimenni, az is előfordulhat, hogy késik. A buszt le kell stoppolni csak úgy áll meg. A hátsó ajtón lehet felszállni, a buszon a kalauz pedig megveteti veled a jegyet, ami 2,50E. Sartiból - az utolsó busz - 17:30-kor indul vissza Toroniba, ez viszont pontosan indul.

Árak (2006):
A frappé 1-1.50 , Tavernákban az üdítők: 1.10 , Mithos sör 2.20 , Előételek 2.50-3 , Sült krumpli 2.50 , Suflaki krumplival 6

Fakultativ programok (2006):
- hajókirándulás (Toroneos, Blue Lagoon), görög est, waterland: 32 Eur
- búvárkodás 45 Eur
- Athos 28Eur
- Meteora

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!