Neos Marmaras - Görögország

greekland.hu


Neos Marmaras


Neos Marmaras általában | Neos Marmaras tengerpartja | Neos Marmaras közlekedés
Neos Marmaras szállások

Neos Marmaras, a Thesszalonikitől 120 km-re található, Halkidiki félsziget középső nyúlványán a Sithonia félszigeten fekszik. Sartitól nem messze. Három dombra épült város, utcái meredekek.

sarti map

Neos Marmaras központja a kikötői öblöt öleli körbe. Itt szinte minden megtalálható. Tavernák, üzletek, bankok. Az öböl egyik oldalán, közel a kikötőhöz találjuk a Görög Nemzeti bank épületét, ahol pénzfelvételre van lehetőség. Innen nem messze találunk egy postát is. Tovább sétálva több tavernát is meglátunk, melyek csalogatóan hívnak magukhoz. Itt nem nagyon beszélik a magyart. Neos Maramaras tavernái előtt elhelyezett táblákon a görög nyelv mellett lengyelül, szerbül vannak kiírva az ételek. Ugyanitt találunk pékséget, ahol természetesen a görög édességek is megtalálhatók. Egy kellemes reggelire érdemes betérni, hiszen árai nem túl magasak és kényelmesen le lehet ülni bármelyik asztalhoz.

Neos Marmaras tenger Neos Marmaras
Neos Marmaras öböl Neos Marmaras reggel

Porto Carras irányába sétálva elhaladunk az iskola és a templom mellett. Itt tapasztalható, hogy Neos Marmaras dombra épült város. Az iskolától gyönyörűen tárul elénk a város kikötője.

Neos Marmaras templom Neos Marmaras tenger
Neos Marmaras utca Neos Marmaras központ

Tovább haladva eljutunk Neos Marmaras homokos kék zászlós strandjára. A part homokos, lassan mélyülő ezért gyerekkel sem okoz problémát a fürdőzés. Délelőtt a part mellet sorakozó olíva fák kellemes árnyékot nyújtanak a nyári melegben. Innen a panorámát a szemben lévő kis sziget teszi még látványosabbá. Elszórtan találunk tavernákat is. Úgy közép tájt helyezkedik a zuhanyzó illetve a mellék helység. Ám sajnos az utóbbi hagy kívánni valót maga után. Neos Marmaras egyik végén van egy nagy szálloda, ami két egyforma épületből áll. Ezt a részt már Porto Carras-nak hívják. Itt homokos, fövényes a part. (A kikötőből sűrűn indulnak hajók Porto Carrasba). Tovább sétálva (Neos Marmarastól távolodva) sziklás-öblös tengerpart található.Neos Marmaras másik végén (a kempingen túl) is nagyon jó a tengerpart, nagyon tiszta a víz.

Neos Marmaras tengerpart Neos Marmaras tengerpart
Neos Marmaras kék zászló Neos Marmaras  tengerparti zuhanyzó

Neos Marmaras tömegközlekedése fejlett. A kikötői öböl mentén 2 buszmegállót is találunk. A nemzeti banknál illetve az iskola és a templom között. Innen utazhatunk Thesszaloniki illetve Sarti (Toroni) irányába. A kikötőből menetrendszerinti hajójárat megy Porto Carras kikötőjébe is, melynek ára 2Eur. Természetesen autóbérlésre is van lehetőség.

Neos Marmaras buszmenetrend Neos Marmaras hajó menetrend Porto Carrasba

Több kalózhajó kirándulás is innen indul. Ha nem is fizetünk be egy ilyen útra egy fotót mindenképpen érdemes készíteni ezekről a hajókról.

Neos Marmaras tengerpart Neos Marmaras tengerpart

Mindent egybevéve Neos Marmaras egy gyönyörű görög kisváros. Akik itt nyaralnak kellemes emlékekkel térnek haza, illetve a közelbe nyaralóknak (Sarti, Toroni) is érdemes felkeresni legalább egy napra ezt a felejthetetlen görög kisvárost: Neos Maramarast
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!