Sidari 2013 - Greekland.hu

Összes élménybeszámoló >> Korfu / Sidari

Sidari 2013 - Greekland.hu

Készítette: Greekland.hu
Helység: Korfu / Sidari


Szeptember 6.-án kezdetét veszi a greekland.hu csapatának nyaralása Görögországba, azon belül is Sidariba, Korfu szigetére. Kövessétek online utazásunkat szeptember 15.-ig. Nyaralásunk mellett igyekszünk sok sok információval, érdekességgel és fotóval szolgálni nektek.

A tervek:
- Sidaritól nyugatra a sziklás partok közelében Agios Stefanosig kerékpárral
- Sidaritól keletre, a közelebbi üdölőfalvak meglátogatása kerékpárral (Roda, Agios Stefanos, Acharavi)
- Fakultatív buszos kirándulás Korfu szigetét körbejárva
- Busszal Korfu városába

+ ha bérelt kerékpárok, az időjárás és a terep is úgy akarja nagyobb út megtétele, még több érdekességgel
+ ha az ottani netkapcsolat is úgy akarja emberi időpontokban élő webkamera képet közvetítünk nektek, de erről majd később

Remélem sokan töltitek "velünk" ezt a pár napot.

Irány:


0. nap Az utazás
Kerek 24 óra alatt letudtuk a Budapest - Sidari közötti távolságot. Igaz ebben benne volt 40 perc szeged, 25 perc Szerbia Makedonia pihenő, illetve Görögország határ utáni pihenő 40 perc, a korai érkezés miatt kompra várás 3 óra, helyi idő szerint már 4 óra előtt Igoumenitsában voltunk. Tökéleteset száguldottunk.1. nap - Sidari
A mai nap a hely felfedezéséről szól. Nos Sidari egyszerűen gyönyörű, leginkább a az albán partok panorámája és a sekélyes lassan mélyülő partszakasza az ami magával ragadott. A falu önmagában mondható egy pár utcás hosszú falunak. A part menti út végig éttermekkel, üzletekkel bárokkal van tarkítva. A hangulat ilyenkor este a tetőfokán, most is hallom a lenti karaoke partit a közelben :) Szóval Sidari part menti központjában áll a temploma, mondhatni klasszikus velencei épület. Belülről talán holnap vasárnap lévén sikerül meglesni. Több supermarket is lehetőséget nyújt a mindennapi bevásárlásra. De ha kicsit visszafele sétálunk nem a Canal daur fele, hanem a másik irányba akkor a part menti út befele kezd kanyarogni. Egy benzinkút mellett (nevét holnapra megnézem) egy nagyobb supermarket van, ahol nagyon jó áron lehet vásárolni. De mielőtt árakra kitérnék, meglepő módon 1,10 Eur a dobozos félliteres Myrhos. Nem tudom ti, hogy vagytok vele de ez nekünk jó ára, Tavaly még Szalonikibnen sem találtunk 1,40-nél olcsóbbat. Szóval ami fontos a Mythos 1,10 Eur. Pék, cukrászda itt Sidariban nincs ezért péksütit kenyeret a boltokban kell keresnünk, de nem volt este fele, ezért árat majd később mondok. Víz 1,50 körül, van 5 literes víz is. holnapra több infó lesz ezügyben. Éttermek attól füg mit hol eszik az ember 5,5-8 Eur 1 főre egy adag. A Gyros pitában van 2.2 euroért.


Tervek:
Egyenlőre ennyi, várhat.
Bringa holnap és hétfőn. Kedd, irány korfu városa egyénileg bussza. Szerda sziget túra.

2. nap - Sidari és környéke

A tegnap esti képfeltöltések közben sikerült bealudni, kicsit lassú a Net itt. De most talán :)
Szóval a mai nap reggel a Canal d Amure felé vitt az utunk. Ahol a csodálatos sziklaképződményeket csodáltunk meg. Mivel a reggel 10 itt még korai így sokan nem voltak, így páratlan fotókat tudtunk készíteni. Érdemes itt fürdeni is. A kis öblök páratlan élményt nyújtanak.A nap későbbi részében bringára vadásztunk, sikeresen megtaláltuk azt amit itt mondtak nekünk, a Koronakis kölcsönző. Na ez nekünk harmadjára sikerült megtalálni. A Canal d Amoure után még egy jó 5 perc séta. Itt 10 eur a bringa, De mi ezután találtunk még 1 bérlési helyet amint nem mondtak nekünk, ez ugyanabban az irányban csak 3 kismalac tavernánál nem kanyarodunk le hanem tovább megyünk, kb 5 perc séta onnan. Na ott kicsit jobb állapotú bringák vannak, szintén ugyanennyi pénzért és közelebb is van. (picivel)


Fürdőzés az apartmanhoz közel. Kagylót a parton ne keressünk mi nem találtunk. Viszont búvárszemüveggel már annál esélyesebb a parthoz közel. A víz tényleg nagyon lassan mélyül.
A nap fénypontja. Naplemente a tengerben. Sidaritól kb 3-4 km-re található a LOGAS - Sunset beach. Megközelítése a Canal dAmoure után az úton elindulunk csak egyenesen. Elérünk egy körforgalomba, ott már plakátolva van a "Sunset beach" mindig a táblát kell követni el nem lehet tévedni. De hogy milyen is? Csodálatos. Hatalmas sziklafalak, alattunk pöttöm strandoló hely, lépcső visz le. A Sunset beach bárból tökéletes a kilátás. Kicsit drága de a látvány megéri. de persze lentebbről is tökéletes látvány. Ha sikerül videót is rakok fel.

Egy kis általános infó. Kenyér 0,9-1Eur, Fatnta 2Eur, Frappe 2,5Eur.
Holnap Bringanap, jelentkezünk még.

3. nap - A bringatura és egyéb

Szóval a mai nap briga túrával kezdődött. Rá kellett jönni, Korfun csak erősen edzetten és nagyon jó brigával szabad csak elindulni nagyobb távolságra. Nyugati irányba indultunk Avilotes irányába, Közeledvén a faluhoz vezető emelkedő hamar tolásra sarkalt minket. Csodaszép falu szép kilátással csak a fényképezőt felejtettem elővenni. A célunk Agios Stefanos volt. Na Avolites után Agios Stefanosba már szinte gurultunk fékhasználattal erősen. Itt már a fotómasina is előkerült. A levezető kacskaringós úton csodálatos látvány a strandja.A strandja homokos lassan mélyül. Mindenhol napozóágyak, szerintem az ottani hotelé lehet, de mi kihasználtuk egy kis strandolásba. Nem jött senki így pénzünkbe nem került. Aralis felé vettük innen az irányt, de az emelkedő ismét közbeszólt, így a Magoulades Kavadades kereszteződésnél mi az előbbi felé vettük az irányt, vissza Sidari felé.

Csodálatos és hatalmas olívaligetek mellett haladtunk el míg beértünk Magoulades faluba.

Én azt mondom igazi hamisítatlan helyi falu. Semmi giccs, a régi házak látványa lenyűgözött minket. A falu hegyoldalba van, az utunk itt lefele vitt meredeken. a falu főterén egy torpedó van kiállítva, ki tudja miért, sajnos szöveg nem volt kitéve.


No innen az utunk nagyon lejtősre vette magát egy völgyön haladtunk végig hosszan tekerés nélkül míg meglepetésünkre Sidariba értünk. Gyors de fárasztó túra volt, sajna a bringák sem voltak a legjobbak.
A nap második fele sem maradt bringa nélkül. Újra eltekertünk Logas azaz Sunset naplemente beachre. De az ajándék itt jön nektek. a 15perces tekerést végigvideóztam, így ha hazaérünk feltöltöm, most már senki sem téved el Sidari és Logas Beach között. Sőt még egy kis fürdőzést is megejtettünk itt. Sok a nagy kavics, kő, de ha átjutunk rajtuk akkor homok simogatja talpunkat és élvezhetjük is a hullámokat.


Találtunk egy nem túl drága éttermet, 2 főre az étel 10-12 euróból kijön. Holnap erről többet írok, visszanézünk oda. A holnapi programunk egyénileg busszal Korfu városába.

4. Nap - Korfu városa

Reggel a 9:25-ös busszal vitt az utunk Korfu városába. Az út egy óra hossza kb, addig is lehet élvezni a hullámvasutat :) . Szóval A buszpályaudvar nem messze van az óvárostól és a régi erődtől, konkrétan az új erőd mellett van. Meglepetésünkre a pályaudvartól nem messze meg is találtuk Korfu halpiacát. Nem túl nagy piac, de a hangulata megvan. A halak mellett zöldség és egy helyen kimért olívabogyó is kapható.

A Piac után hamar beértünk az óvárosba, Az Korfu óvárosának látványa ámulatba ejtő. A szűk kis utcák fölé magasodó 3-5 szintes házak, az időbe röpítenek vissza... De, na itt de, mert ugyanis ez a helyi bevásárló utcák sokasága. Amerre csak megy az ember szuvenír boltok, ruha üzletek, egyszerűen minden ami turistáknak kell. Mindez úgy természetesen, hogy összkép mégis egybefonódik.
Ha sikerül kijutnunk a Listonhoz, nagy füves tér előtte, az épület maga boltíves, nagy sétény és sok asztal az árnyékban. Ha tehetjük oda üljünk be, csak az élmény kedvéért is.Innen Már nincs messze a régi erőd. Belépő van, 4Eur/fő. Érdemes bemenni, nem szabad kihagyni, Korfu városának szerintem legfőbb látványossága. Igazi erődítmény hatalmas falakkal, a Kilátás csodálatos. A bejárat után rögtön egy kisebb múzeum fogad minket. Innen tovább indulva, ha a falnál jobbra fordulunk egy kisebb séta után a váron belüli templomhoz érünk. Mellette a falakról érdemes fotózni. Innen egy emelkedő visz fel egy kávézóhoz. Itt van mellék helység, tiszta és ingyenes. S jöhet is a nagy emelkedő. Egy alagúton jutunk át a belső várhoz, aminek a tetején egy világító torony és egy kereszt van. elég magasan van és a panoráma innen, hát.. fotóztam én ahogy tudtam, de ezt nem lehet semmivel sem visszaadni.


Egy észrevétel. Fent a lépcsőket apró kavicsok alkotják, ezek csúszósak. sima papucsban nem a legkényelmesebb ide felmenni, főleg lejöni. Hallottam pár magyart mérgelődni :). Lefelé még csodáltuk Korfu városának panorámáját.
Utunk újra az óvárosba vezetett, ahol szinte minden kis utcát végigjártunk.

Mivel volt még egy kis időnk ezért kisétáltunk a kikötő felé. Nem érdemes, nincs ott semmi. Azaz a városból kifelé van egy lidl, de azt csak autósoknak ajánlom. Gyalog messzi van.
Haza a 18:30-as busz hozott. 1,5 órás falunézés volt, hullámvasúttal :)
Fárasztó nap volt. De érdemes egyénileg Korfut meglátogatni.

Holnap egy szigettúra vár ránk.


5. Nap - Korfu sziget tura

Családias harmic valahány fővel indultunk Sidariból reggel fél 8kor. Idegen vezetőnk Gábor, már az út elején belekezdett hasznos mondanivalójába. Az egész napos tapasztalat alapján azt mondom, hogy ő igazi idegenvezető. Nem unalmas, nem száraz, mindig érdekes és figyelemfelkeltő volt az egész napos út során. Szóval első megállónk Kurula falu melletti út menti kilátó volt. Innen a görög szárazföldet láthatjuk, pontosabban az Albán és Görög határt.

Utunk Korfun keresztül vezetett az Achilleonhoz, Sissi korfui kastélyhoz. A Belépő ide 5 Euro, ezt a buszon szedték össze és a velünk tartó görög idegenvezető vette meg a jegyet, ami egy piros kártya volt a csoportunk részére. Amint beléptünk csak azt láttunk, hogy egy fotós minden belépőnek az arcát fotózza.. de erről később. A bejárattól fel a part irányába néző Achilles szoborhoz értünk. Megtudtuk, hogy ezt 2. Vilmos állíttatta. Ennek, helyén állt Sissi kedvenc szobra, a lábon lőtt Achilleus. Ezt a szobrot kicsivel hátrébb találjuk. Az épületen belül a sok turista mellett azért a szépen berendezett szobákat is láthatjuk. Sissinek és 2. Vilmosnak állítva emléket.Ha a hatalmas tömeget nem vesszük figyelmbe, igazi időutazásban lehet részünk.

Az épület csodálatos kívül belül és nem beszélve a páratlan panorámáról. Itt van mellék helység, ingyenes. S a Fotós. Kifele jövet rengeteg fotó van kirakva. Hát magunkat is megtaláltuk, Achilleon-os háttérrel. 3 Eurot kértek egy képért, nem éltünk vele. Bár az olaszok erősen alkudoztak az árból.
Utunk visszafele vitt Korfu városába. Leszálltunk a reptérnél, a felszállópálya mögött egy keskeny betongáton sétáltunk át. Ha mákunk lett volna akkor a fejünk felett szállnak le a repülők. Na ilyen most nem volt, de egy kis picur gép azért elszállt felettünk. Illetve láttunk egy gépet elstartolni. Itt található még egy kicsiny szigeten a Vlacherna kolostor. Igazi fotózni való épület a fenti kilátóból.


Ezután következett Korfu városa, ami ugye nekünk már tegnap megvolt. 2 órát kaptunk körülnézni, de ez nem sok. De találtunk egy nagyobb szupermarketet. Jelzem nem olcsóbb mint itt Sidariban a fenti kettő, de ezekről majd a későbbi napokon beszélek. Ami kiemelhető, hogy néhány utastársunknak sikerült látni Agios Spiridon mumifikálódott testét. Mi lemaradtunk sajna.

Következő állomásunk Paleokasztrica kolostora. Fedett váll és térd alatt takarás szükséges, ha ez nincs kapunk nagyon aranyos szoknyákat, kendőket. A templom belül gyönyörű igazi görög ortodox templom. Próbáltam az épületet más szögből fotózni, mint ahogyan a "megszokott" képeken látjuk, de nem lehet. Így én is hasonlóval szolgálok nektek. A panoráma már innen nagyon csodálatos, bár kicsit párás volt a levegő, messzire nagyon nem láttunk el.Következett Paleokasztrica mint falu. Innen lehetett menni "búvár hajózni". Mi a falu felfedezését választottuk. Kinek mi, de számomra ez utólag nagyobb élmény volt. Megérinteni a földközi tengert, a csodás fölénk magasodó csúcsokban gyönyörködni. 1 óránk volt betelni a páratlan öböllel.Ezután következett a Bella Vista kilátó 500 méter magason. Olyan keskeny út vitt fel, hogy az egyik falunál, hogy az egyik utastársunkat idézzem "Le lehet olvasni a villanyórát". Azaz a busztól pár centire voltak a házak falai. És a kilátó mesés látványt nyújt. Lehet itt fotózni kamerázni, de amit szabad szemmel látunk azt nem adja vissza semmi. Az örök szív alakú öböl, ahol lent voltunk. A távoli kékség, a sziklák a tengerben... Ezt látni kell.


Levezetésképp innen nem messze, megálltunk vásárolni. Azt mondták házi bor, olíva és tsipuró is kapható. Ki-ki, döntse el, hogy mennyire igaz. De itt volt tsipuró 13 euroert, igaz korfu városában a piacon ugyanolyan kinézetű palackért 9 eurot kértek.
Hazafelé úton az olíva fákról, az olíva szedésről, az olajkészítésről hallgattunk egy csodás előadást idegenvezetőnk részéről.
Aki itt jár Korfun az mindenképpen menjen el egy sziget túrát. Érdemes. Korfunak még így is marad látnivalója, amit sajnos nem láthatunk, de egy felejthetetlen élményben lesz részünk.

Holnap strandolás, napozás, pihenés. Majd Sidariról fogok írni jobban, olyanokról, ami minden idelátogatót érdekelhet.

6. nap - Sidari, Korfu csak úgy

A mai nap a pihenésé lett, természetesen Uranosz az egek ura egész napara hozott nekünk nem kevés felhőt. A nap azért sütött néha néha és a 30fokos hőérzet is megvolt. Kellemes pihenős nap volt, este felé egy kis távoli viharral, itt persze csak szemerkélt és meleg is párosult hozzá.Akkor következzen Sidari és úgy Korfu általában.
Görögország nagy álltalánosságával ellentétben Korfu szigete valóban zöld sziget. A Pantokratosz csúcsát leszámítva itt valóban minden zöld. Az utak mentén olívaligetek, a hegyoldalakon és szinte mindenhol. Állítólag 4 millió olívafa található a szigeten. Korfu városa a nyüzsgőbb, de az üdülőfalvak sem kivételek, hála nekünk turistáknak. A hegyi falvak hangulatosak, aki autóval, robogóval megy fel ide és megáll nézelődni azok a hely igazi hangulatával is találkozik. Igaz mi bringával tapasztaltuk meg.
A korfuiak és a helybéliek. Ez csak saját tapasztalat. Mivel konyhanyelven beszélem görögöt így számomra kicsit fáj, hogy egy görögre a görögöt kell erőltetnem. De természetesen ez nem gond. Rengeteg az angol túrista, és aki az angolt ismeri kényelmesen el tud beszélgetni a helyiekkel, hiszen szinte a legtöbb beszéli az angolt.
Sidari. Nos Sidari egy felejthetetlen élményt ad annak aki ide jön nyaralni. A két félkörből álló, lassan mélyülő kellemes meleg és homokos tengerpartja azt hiszem mindenkinek a legjobb. A szemben lévő Albán part hegyvonulata pedig páratlan panorámát biztosít. Gyalogszerrel pedig a Canal d'Amoure csodálatos sziklái, öblei pillanatok alatt elérhetőek.

Bár hova tartozását nehéz kitalálni. A neten mindenhol Sidari van írva, de ha a kis patakon átmegyünk a híd túl partján helységtábla: Peroulades. Illetve van egy felirat is angolul Sidariban, miszerint Perouldeshez tartozik. Egy a lényeg kb. 10 perc séta a központtól és gyönyörű. Másik kirándulási lehetőség nagyobb túrával gyalogosan Logas beach ahol gyönyörű naplementében lehet részünk. Röviden természeti lehetőségei tágasak.
A part 2 részre osztható, kikötőtől lefele egy félkör és fölfele egy félkör. A fenti tágasabb sok napággyal, lenti kissé keskenyebb de több a kagyló :). Ha már nap ágy. Tessék figyelni, 10 Eur 1 napra vagy amíg el nem mész, kevés olyan hely van ami bárhoz tartozik, természetes itt a fogyasztás is elég a használathoz.

Sidari központja talán a parkoló. Innen könyebb tájékozódni. Innen a felfele sétálunk a legfelső benzinkútig, ott találunk 3 nagyobb üzletet. Itt olcsóbbak az élelmiszerek, de persze eloszlik pár cent a 3 üzlet között megoszlik, de olcsóbb mint a lenti kisebb suupermarketek. Lefele haladva találunk néhány szuvenír üzletet, bárt, tavernát. Olasz kajáldát és magyart egyaránt. Az utóbbiban még magyaros étel is kapaható, gulyás is.

A kereszteződésnél van egy cukrászda, kicsit drága de néhány édes görög süti beszerezhető itt. Jön a főutca a partal párhuzamosan. Rengeteg taverna, bár, szuvenír üzlet és két supermarket található itt. Hol mi olcsóbb, mindenki vadássza le :) Bár a tavernák némelyike szerintem itt drága egy-egy fogás 7-9 euro. Az angolokra kicsit rá vannak állva, így az angol reggeli az a legtöbb helyen kihagyhatatlan. Tovább van a taxi állomás, "vidámpark", bárok, tavernák. A 3 kismalac után van az olcsóbb taverna, sajna anevét elfelejtettem, de holnap pótolom itt ténygel 5,5 -7 euróból nagyon jól lehet lakni. A Gyros pitában szinte mindenhol 2,2 Euro.

Árak még röviden: a fenti szupermarketben a kenyér 0,7 Euro, tojás 6db-os 1 Euro, felvágottak 1-2 Eur, itt az egyikben lehet hentesárut, kimért sajtokat is venni.
Holnapi nap nap még kérdéses. Vagy átnézünk Archaviba, itt van egy nagyobb supermarket. Vagy maradunk Sidariban, elvileg jó időt mondanak holnapra.

7. nap - Fürdés mindenek felett

A tegnapi borongós nap után kellemes napsütéses időre ébredtünk itt Korfun. Apartmanunk teraszán a kötelező kávé után következett a görögös reggelink. Az üzletekben kapható csomagolt kolbász is isteni finom, fetáva és olivabogyóval kisérve még tökéletesebb.

A délelőtti napfürdőzés a legjobb. A távolban az Albán hegyek csúcsai között felhők úsztak. A tenger halk morajlása, és a kellemes levegő... ez az amit nem lehet elfelejteni.

A délután fele sajnos Uranosz ismét közbeszólt és felhőivel felettünk is takarta a napot. A part hamar kiürült, de mi kitartóak vagyunk hiszen a mai nap a teljes napunk még a fürdőzésre és hát Korfu az Korfu. A part mienk, egy kis homokvár építés nem kirívó itt a tengerparton.


Készítettem még pár képet Sidariról azoknak akik még nem látták, de azok is gondolom szívesen nézik akik már jártak itt.
Ez az olcsó taverna amiről beszéltem


Holnap indulás előtt még talán pár összegző mondatot még fogok írni, de a délután 4ig, indulásig teljesen kihasználjuk a napot.
Végül egy kép még, mivel készülünk a jövőévre is :)


8. nap - Még kihasználjuk
A buszok mindjárt itt vannak. kb 1 óra és a csomagok már fent is lesznek. 4kor indulunk, de addig még van sok idő, a nap is süt így még egy kis fürdőzés belefér az időbe.
Mivel az este 8as komppal megyünk így lesz lehetőségünk még Korfu óvárosi részében körbenézni. Holnap meg már Magyar hon.
Köszönjük Mindenkinek, hogy velünk tartott, bízunk benne, hogy kellemes perceket töltöttetek velünk és hasznos információval is gazdagodtatok.


8. nap Update - azaz frissités

A 8. nap az amikor a görögben nyaraló, pontosabban az aki 8nap/7é-re ment.. Szóval ez az a nap amikor kicsit megszippenve, egyhetes otthonunk (aparmanunk) ajtaját magunk mögött végleg bezárjuk és már várjuk a hazautat. No ezt nem szabad! 8. nap még az a nap amikor még utoljára egy jókat ehetünk, utoljára mártózhatunk a tengerbe (hisz szinte mindenhol vagy egy olyan központi apartman ahol lehet wc-re menni, zuhanyozni utoljára), még egy nagy sétát tehetünk ott ahol nyaraltunk és még sorolni lehet.
Minket Zeusz megajándékozott egy utolsó legalább 30 fokos csodaszép napsütéses idővel. 11 órakor a buszba dobtuk ami nem kell és irány a part, leginkább a Canal d'Amoure.

S még most is találtunk itt olyan helyet, ahol még nem voltunk a héten.


Aztán a sziklák mellett egy kis lábáztatás, hiszen hosszan besétálva még mindig térd alatt a vízmélység. Távolban a hullámok emelkednek ki egy homokpad felett, habzó vizét a nap csillogtatja.

Egy kis száradás, be a vize, körpanorámát innen is, onnan is hisz haza kell vinni ezt a látványt valahogy. Még egy utolsó esélyt adunk a kagylógyűjtésnek és élvezzük a napsütés.

Három helyen is nagyon jó gyros pitát lehet enni Sidariban, még mégis Alekoszhoz megyünk. Bár a másik kettő is isteni finom. Mégy egy utolsó frappé és Gyros lassú evése, ezt az ízt egy évig érezni kell.
Na még pár kép Sidariból, vissza partra, lábáztatás, újabb Greekland felirat a homokba. Még ki kell élvezni, lassan itt a 4 óra.

Ami el is jön, de előtte egy gyors zuhany, öltözés és útra készen is. De még nem megyünk el Korfuról, hiszen most jön Korfu.


A komp csak 8kor indul, mi 5kor az óvárosnál vagyunk, van kicsivel több mint két óránk felfedezni a várost, a héten már harmadjára :). De ez nem akadály, éhesek vagyunk, tudjuk már hova kell menni isteni finom görög péksütiért.Meg is van, irány a Liston vége, ahol egy trafik van, mellette padok. Itt napközben nagyon jól lehet hűsölni, megpihenni. Irány tovább nincs messze a régi erőd. Fotó és fotó, mert a nap már más szögben süt és a látvány lenyűgöző.
Van még idő, vissza bolyongani. Hoppá az Agios Szpiridon ajtaja nyitva, betérünk hát. Harmadik Korfu városi tartózkodásunk alkalmával tudjuk először megpillantani a templom belsejét és a szentet.Megyünk tovább, valamelyik házból fúvós zenekar hangja szól, valamelyik Piedone filmzenét hallani. 2 óra maga az élmények fokozása.
De jön az idő mikor a buszhoz kell menni, ami visz a komphoz és komp visz majd minket végleg távolabb Korfu szigetéről.


De ezt is emelt fővel, naplemente után nem sokkal fut ki a hajó, elhajózunk Korfu városának legszebb látványosságai mellett. Háttérben a lassan narancssárguló horizont, mesébe illő látvány.


S végül, hogy a pompa még magasztosabb legyen, Korfu szigete mellett hajózva, utunkat a hol fénye világítja meg. Ezt elfelejteni nem lehet soha.

Még egyszer köszönjük mindenkinek, hogy velünk tartott. Jövőre Görögország mindenkinek :)
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!