Palaios Panteleimonas hegyi falu


Palaios Panteleimonas


Azaz az Öreg Panteleimonas egy igazán lélegzetelállító hegyi falucska az Olimposz lejtőjén. Mindössze 6 km távolságra Neos Panteleimon tengerparti falujától. Térkép

Palaios Panteleimonas Palaios Panteleimonas, Pieria

A 700 méter magasságban épült házai a 14. század környéki alapítás korát idézi.

A hagyományos hegyi falu Palaios Panteleimonas lakói manapság a turizmusból élnek. Az 1950es évek környék szinte majdnem elnéptelenedett, lakói a tengerpart közelébe Neos Panteleimonba költöztek. Ám a tengerpart, az autópálya és hagyományos megjelenése újra benépesítette a falut és a turizmusnak köszönhetően újra virágzik.

Palaios Panteleimonas Palaios Panteleimonas utca
Palaios Panteleimonas Palaios Panteleimonas taverna

Hagyományos hegyi falu Palaios Panteleimonas. Macskaköves utcái és kő házai minden látogatót elvarázsol. Szűk utcáiban üzletek, tavernák bújnak meg, miközben a házak között csodálatos panoráma tárul elénk. A helyi üzletekben érdemes megtekinteni a kézműves termékeket.

Palaios Panteleimonas shop Palaios Panteleimonas

Felújított temploma az Agios Panteleimon a főtéren található. Közelében a magas fák árnyékában tavernák bújnak meg. Egy frissítőre érdemes itt megpihenni, hiszen amíg ott ülünk egy teljesen más világ vesz körül minket.

Palaios Panteleimonas  templom Palaios Panteleimonas főtér
Palaios Panteleimonas főtér Palaios Panteleimonas

Megközelíthető az autópályán (E75) Thesszalonikitől mindössze 110 km-re, Platamon várától nem messze van a kijárat. Aki teheti egyénileg is látogasson el, bár fakultatív program keretében is meglátogatható. Térkép

Palaios Panteleimonas cica
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!