Hogyan készül a Frappe


Hogyan kszl a Frappe


Aki jrt mr Grgorszgban annak nem jdonsg a frappe. Viszont aki nem ivott igazi grg frappet az mg nem tudja milyen isteni tud lenni. Mintha a 20. szzadi olimposi istenek adtk volna a grgknek. Sokan sszekeverik a fagyival meg egyb nyalnksggal kevert frappenak nevezett valamivel. Pedig az igazi grg frappe nem ms, mint nescafe, cukor s tej, mindezek egy pohrban szvszllal egy tavernban.

Sajnos sokunknak nem adatott meg, hogy minden nap egy igazi grgorszgi tavernba lhessnk be az v minden napjn. Nincs veszve semmi! Mi magunk is elkszthetjk sajt frappenkat, kilhetnk a kertbe, az erklyre vagy az ablakot tmasztva s lvezhetjk e kellemes italt. Hogyan kszl a frappe? Nzd vgig a fotkat s rjssz, nem egy rdngsg.

Mi kell a frappehoz? Egy pohr, instat kv, zrhat shaker szer valami, ami akr egy befttes veg is lehet, a lnyeg hogy zrhat legyen. zls szerint tej s cukor, szvszl, nagyon melegben jg. (Az albbi fot senkit ne tvesszen meg. Brmilyen instant kv j, leginkbb a Nescafe Classic. A fotn egy Grgorszgbl szrmaz lthat)

Frappe kesztse

zls szerint instant kv.

Frappe kesztse

Izls szerint cukor, de nem muszj belerakni. dest (bogy, por) viszont nem j, mert attl nem habzik fel a kv.

Frappe kesztse

Vz de csak annyi, hogy ellepje plusz egy pici mg. Ha csak tejesen akarjuk, akkor tej is j.

Frappe kesztse

Lezrjuk majd, jl sszerzzuk. Addig, amg mr nincs hangja.

Frappe kesztse
Frappe kesztse
Frappe kesztse

Pohrba tltjk a habot. Majd ugyanezt az eszkzt tltjk fel vzzel. Megkavargatjuk, hogy a faln semmilyen hab ne maradjon, majd a pohrba tltjk. Ha jggel isszuk akkor az res pohrba kerljn a jg s erre ntsk a habot!

Frappe kesztse
Frappe kesztse

zls szerint tejet is rakhatunk bele.

Frappe kesztse

Itt lthat, hogy nekem ngysznre sikerlt. Jhet a szvszl kzpre s kszen is volnnk.

Frappe kesztse
Frappe kesztse

Fogyassztok egszsggel

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!