Aki járt már Görögországban annak nem újdonság a frappe. Viszont aki nem ivott igazi görög frappet az még nem tudja milyen isteni tud lenni. Mintha a 20. századi olimposi istenek adták volna a görögöknek. Sokan összekeverik a fagyival meg egyéb nyalánksággal kevert frappenak nevezett valamivel. Pedig az igazi görög frappe nem más, mint nescafe, cukor és tej, mindezek egy pohárban szívószállal egy tavernában.
Sajnos sokunknak nem adatott meg, hogy minden nap egy igazi görögországi tavernába ülhessünk be az év minden napján. Nincs veszve semmi! Mi magunk is elkészíthetjük saját frappenkat, kiülhetünk a kertbe, az erkélyre vagy az ablakot támasztva és élvezhetjük e kellemes italt. Hogyan készül a frappe? Nézd végig a fotókat és rájössz, nem egy õrdöngõség.
Mi kell a frappehoz? Egy pohár, instat kávé, zárható shaker szerû valami, ami akár egy befõttes üveg is lehet, a lényeg hogy zárható legyen. Ízlés szerint tej és cukor, szívószál, nagyon melegben jég. (Az alábbi fotó senkit ne tévesszen meg. Bármilyen instant kávé jó, leginkább a Nescafe Classic. A fotón egy Görögországból származó látható)
![]() |
Ízlés szerint instant kávé.
![]() |
Izlés szerint cukor, de nem muszáj belerakni. Édesítõ (bogyó, por) viszont nem jó, mert attól nem habzik fel a kávé.
![]() |
Víz de csak annyi, hogy ellepje plusz egy pici még. Ha csak tejesen akarjuk, akkor tej is jó.
![]() |
Lezárjuk majd, jól összerázzuk. Addig, amíg már nincs hangja.
![]() |
![]() |
![]() |
Pohárba töltjük a habot. Majd ugyanezt az eszközt töltjük fel vízzel. Megkavargatjuk, hogy a falán semmilyen hab ne maradjon, majd a pohárba töltjük. Ha jéggel isszuk akkor az üres pohárba kerüljön a jég és erre öntsük a habot!
![]() |
![]() |
Ízlés szerint tejet is rakhatunk bele.
![]() |
Itt látható, hogy nekem négyszínûre sikerült. Jöhet a szívószál középre és készen is volnánk.
![]() |
![]() |
Fogyasszátok egészséggel
|
|
![]() |
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |