Hogyan készül a Frappe


Hogyan készül a Frappe


Aki járt már Görögországban annak nem újdonság a frappe. Viszont aki nem ivott igazi görög frappet az még nem tudja milyen isteni tud lenni. Mintha a 20. századi olimposi istenek adták volna a görögöknek. Sokan összekeverik a fagyival meg egyéb nyalánksággal kevert frappenak nevezett valamivel. Pedig az igazi görög frappe nem más, mint nescafe, cukor és tej, mindezek egy pohárban szívószállal egy tavernában.

Sajnos sokunknak nem adatott meg, hogy minden nap egy igazi görögországi tavernába ülhessünk be az év minden napján. Nincs veszve semmi! Mi magunk is elkészíthetjük saját frappenkat, kiülhetünk a kertbe, az erkélyre vagy az ablakot támasztva és élvezhetjük e kellemes italt. Hogyan készül a frappe? Nézd végig a fotókat és rájössz, nem egy őrdöngőség.

Mi kell a frappehoz? Egy pohár, instat kávé, zárható shaker szerű valami, ami akár egy befőttes üveg is lehet, a lényeg hogy zárható legyen. Ízlés szerint tej és cukor, szívószál, nagyon melegben jég. (Az alábbi fotó senkit ne tévesszen meg. Bármilyen instant kávé jó, leginkább a Nescafe Classic. A fotón egy Görögországból származó látható)

Frappe keszítése

Ízlés szerint instant kávé.

Frappe keszítése

Izlés szerint cukor, de nem muszáj belerakni. Édesítő (bogyó, por) viszont nem jó, mert attól nem habzik fel a kávé.

Frappe keszítése

Víz de csak annyi, hogy ellepje plusz egy pici még. Ha csak tejesen akarjuk, akkor tej is jó.

Frappe keszítése

Lezárjuk majd, jól összerázzuk. Addig, amíg már nincs hangja.

Frappe keszítése
Frappe keszítése
Frappe keszítése

Pohárba töltjük a habot. Majd ugyanezt az eszközt töltjük fel vízzel. Megkavargatjuk, hogy a falán semmilyen hab ne maradjon, majd a pohárba töltjük. Ha jéggel isszuk akkor az üres pohárba kerüljön a jég és erre öntsük a habot!

Frappe keszítése
Frappe keszítése

Ízlés szerint tejet is rakhatunk bele.

Frappe keszítése

Itt látható, hogy nekem négyszínűre sikerült. Jöhet a szívószál középre és készen is volnánk.

Frappe keszítése
Frappe keszítése

Fogyasszátok egészséggel

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!