Lefkada Katival - harmadik rész

Utazómaci kezdőlap Görögországban Kalimaci

Utazásom Lefkadara

Katival együtt egy felejthetetlen utazásban volt részünk Lefkada szigetén. Annyi minden történt velünk, hogy egy rövid leírásba nem férne bele. Így több részen át meséljük el nektek görögországi kalandjainkat.

Kalimaci

második rész | negyedik rész

Kalimaci útja egy taxival Lefkadára - harmadik rész

Kata már 5,30-kor felkelt, hogy reggelit csináljon nekem és Gergőnek, majd indultunk is, hogy a 7 órakor induló komp előtt még egy pékségbe is be tudjuk ugrani némi harapnivalóért. Rendben időben odaértünk és megcsodálhattuk a csodás napfelkeltét a kompon úton Meganisire.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

még fel se ocsúdtunk a csodás napfelkelte látványából máris megérkeztünk a szigetre és elsőként megálltunk Vathiban. A kikötőben egy kávézóban vettünk magunkhoz egy kis napindítót és csak csodáltuk a látványt.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

rajtuk nagyon sokat nevettünk, percekig csak néztük a cicókat, ahogy játszanak, nem voltak szégyenlősek:

Görögországban Kalimaci

Gyorsan kicsodálkoztuk magunkat, majd elindultunk felfedezni a szigetet. Sokat nevettünk mivel itt már tényleg nincsenek távolságok. Nézte Kata a térképet és mondta, hogy na akkor ezen az úton kell menni, és hipp-hopp ott is voltunk ahova készültünk. Először a sokak által beszámolókban ajánlott Limonari Bay-t vettük célba. Kicsit kacskaringóztunk, eltévedtünk, visszataláltunk, majd útbaigazítást kértünk. Kata angolul kérdezte a görög bácsikát aki szerintünk a strand nevén kívül valószínűleg semmit nem értett, de valahogy mégis elmutogatta kézzel lábbal, hogy merre is menjünk, így egyhamar oda is találtunk. Egy olasz családon kívül senki más nem volt a parton. Hihetetlenül tiszta volt a víz. Olyan, mint egy hegyi patak és mégis tenger. Halacskák is voltak bőven és egy rákocskát is talált Gergő, de beszéljenek a képek:

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Volt idő, amikor az olasz család elment és majd egy óráig csak a mi voltunk a parton. Pihentünk és csodáltuk a természet e gyöngyszemét. Jól kipihentük magunkat és felkerekedtünk. Úton felfelé volt egy kávézó, ahol ittunk egy jó kis limonádét frissítésképpen.

Görögországban Kalimaci

Útközben tekeregve a szigeten találtunk templomokat, szép tájakat

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Meganisin is figyeltem az utat :

Görögországban Kalimaci

Idővel a Koutales strandra tévedtünk, itt is kristály tiszta volt a víz és kevesen voltak.

Görögországban Kalimaci

Itt is jól kipancsoltuk magunkat és elindultuk vissza a kikötőbe, hogy egy érkező kompot elkapva visszatérjünk Lefkadára. Útközben megbeszéltük, hogy akkor a mai napon kirándulós napot tartunk. Visszafelé a kompon azért még fotózgattunk kicsit:

hű útitársunk
Görögországban Kalimaci

Kata mindig biztonságot nyújtó hátizsákja, ahonnan a kilátás sem rossz:

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Mivel nagyjából pont ebédidő volt, gyorsan bekaptunk egy gyrost, hazamentünk, elkészültünk és elindultunk kirándulni. Először a főváros feletti apátságot látogattuk meg. Csodaszép volt a kert, voltak cicák is és egy kis magánállatkert.

Lefkada felülről:
Görögországban Kalimaci

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Innen a sziget közepe felé vettük az irányt, Kariát tűztük ki célul. A GPS most nem volt a barátunk, össze-vissza vitt minket, de végül valahogy csak sikerült a kis faluba megérkezni, ahol sétáltunk egyet.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Kariából kalandos úton tértünk vissza Nidribe, néhol igencsak félelmetesen keskeny volt az út. De Gergő ezt is simán megoldotta. És a kirándulás lezárásaként Nidri kikötőjében is csavarogtunk egyet.

Nidri felülről:
Görögországban Kalimaci

Nidri:
Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Este megállapítottuk, hogy ismét egy tartalmas napot hagytunk magunk mögött és sajnos már nincs sok hátra.

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!