Dél-Kréta

Utazómaci kezdőlap
Görögországban Kalimaci

Utazásom Dél-Krétára

Első repülős élményem is megvolt, az uticél nem is lehetett más mint Görögország legdélibb pontja, Dél-Kréta. Krisztivel és családjával csodás egy hetet töltöttünk itt.


Kalimaci

Sziasztok,
Örömmel osztom meg Veletek Kalimaci krétai kalandjait :)

Június 25-én szerdán éjjel indultunk,így már éjfél körül értünk a szállásunkra Anthoula Village Hotelbe,ahol egy nagyon kedves házaspár fogadott minket. Nagyon meglepődtünk,mikor a hölgy mondta hogy készített be a hűtőbe nekünk vacsorát,illetve 1 doboz Mythos is várt minket. Más nem történt az idő rövidsége miatt de pont ezért a repülésről készítettünk fotót Kalimaciról. Itt még ketten vannak Chalkidiki macival.Ő tavaly érkezett Sartiból.

Görögországban Kalimaci

Első napunkat (csütörtök) a helyi strandon töltöttük,illetve hotel medencéjében pihentük ki. az utazás „fáradalmait” ,este pedig vacsora után (kellő hőfok volt még ekkor is nagy örömömre) besétáltunk a falucskába.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Még ezen a napon délután rendeltünk másnap reggelre autót,ami 5 napig nálunk volt. Pénteken Chrissi szigetét csodáltuk meg, Ierapetráig mentünk autóval,ott szálltunk hajóra. Chrissi ámulatba ejtett minket,türkiz tenger,hófehér homok,a víz és a homok találkozásánál tele hófehér kagyló és kődarabkákkal.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Szombaton Vai pálmaöböl felé vettük az irányt,csodálatos utunk volt az öbölig ,a táj valami elképesztő volt a hatalmas hegyekkel,a gyönyörű több színű virágokkal. Több emelkedőnél is megálltunk fotózni, gyönyörködni a tájban. Kréta gyönyörűszép zöld sziget, nagyon kellemesen csalódtam benne. Bár tőlem lehetne kopár is akkor is imádnám :)

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Az öböl pedig szintén nem okozott csalódást ,álomszép volt...

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

"Az eleinte főleg a hippik által látogatott Vai a 80-es évektől kezdve vált egyre népszerűbbé, de az igazi hírnevet egy itt forgatott Bounty reklám hozta meg a strandnak. A hippik által néhány év alatt teleszemetelt partot a helyi önkormányzat lezáratta és elkerítette, egyben védetté is nyilvánította. Napjainkra Vai már az egyik legtöbbet felkeresett fürdőhely Kréta szigetén. A tengerpart különlegessége a kb. 5000 fából álló pálmaerdő, ami Európa legnagyobb, természetes pálmaerdeje. A legendák szerint a kalózok köpködték szét datolyák magjait évszázadokkal ezelőtt, amelyekből az erdő kihajtott. A mendemondákat ugyan nehéz ellenőrizni, az azonban bizonyos, hogy maradványokból ítélve az erdő már legalább 2000 éve nő ezen a helyen. A rengeteg pálmafa, és a homokkal borított partszakasz egészen egzotikus külcsínt, oázisszerű jelleget kölcsönöz a strandnak - ezért is kedvelik Vai-t oly sokan." forrás: www.kretasziget.hu

Vasárnap a Matala strandot látogattuk meg.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

"A jellegzetes, sziklákba vájt üregek eredete még a mai napig sem tisztázott. Annyi bizonyos csupán, hogy kb. kétezer évvel ezelőtt keletkezhettek, és a rómaiak, vagy a korai keresztények faraghatták ki őket. Eleinte valószínűleg temetkezési helyként használták őket, majd évszázadokkal később emberek is laktak bennük. Utóbbira utal, hogy némelyik barlangban ágyak, sőt ablakok is vannak kifaragva. A 60-as években a hippik fedezték fel maguknak az üregeket, és a világ minden tájáról idesereglettek, hogy néhány évet a barlangokban élve töltsenek. A hippiket megbabonázta az érdekes természeti környezet, a tengerpart, a szabadság érzése, és eszük ágában sem volt továbbállni innen." forrás:www. kretasziget.hu

A sziklákra idén már több euroért lehetett felmászni,és gyönyörködni bennük közelről, így viszont ezt kihagytuk és csak alulról csodáltuk őket. Este pedig valódi görög helyszínen valódi görög szurkolókkal izgulhattuk volna végig a görög VB meccset, ha az első félidő után nem mentünk volna haza, mert nem bírtuk tovább sajnos :( Hatalmas élmény volt egy kávézóban voltunk, aminek 3 helyszínén 3 nyelven ment a meccs,még az utcán is ültek emberek,mert nem fértek már be.

Görögországban Kalimaci

Hétfőn Heraklionban (főváros) töltöttük a napot,megnéztük a kikötőt,a helyi piacot,utána pedig a város melletti strandról csodáltuk a közvetlen felettünk landoló repülőket. Imádunk a repülőkben gyönyörködni,főleg ilyen közelről, ezért esett a választás erre a strandra.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Kedden az Arkadi kolostort látogattuk meg,ami a legnagyobb élmény volt számomra,mert találkozhattunk egy igazi görög szerzetessel, amire álmomban sem gondoltam volna. Nekem Ők olyanok,mint a megközelíthetetlen,elérhetetlen legendák. Ezért rajongok Athosért is,az is maga a csoda számomra. Szóval nem tudtam,hogy vannak lakói a kolostornak. A szerzetes nagyon kedves, barátságos volt.Eszünkben sem állt odabátorkodni hozzá,ő köszönt ránk a templomban,odahívott magához minket, beszélgettünk, majd megáldott mindhármunkat. Maga a kolostor története is egy csoda számomra,ezért is szerettem volna elmenni oda és amikor odaértünk már kívülről magával ragadott.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Szerdán pedig elérkezett az utolsó napunk,amikor szintén a hotel medencéjében hűsöltünk,és a búcsút vettünk a tengertől is természetesen.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Ámde Kalimaci már két pajtásával utazott haza,beszereztünk egy krétai macit is Heraklionban :)

Görögországban Kalimaci

Itt véget ért csodás nyaralásunk. Bízunk benne ,hogy jövőre ismét megutaztathatjuk Kalimacit és egy újabb helyi macival érkezünk haza :)
Köszönöm a figyelmet!Sziasztok!

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!