Lefkada Katival - második rész

Utazómaci kezdőlap
Görögországban Kalimaci

Utazásom Lefkadara

Katival együtt egy felejthetetlen utazásban volt részünk Lefkada szigetén. Annyi minden történt velünk, hogy egy rövid leírásba nem férne bele. Így több részen át meséljük el nektek görögországi kalandjainkat.

Kalimaci

első rész | Harmadik rész

Kalimaci útja egy taxival Lefkadára - második rész

Természetesen a másnap reggeli korán kelés megint nem sikerült. Hiába brummogtam én már 8-kor Kata és Gergő nem bírtak talpra állni. Végül csak összeszedtük magunkat és most a sziget déli csücskébe indultunk el. Így kezdetét vette negyedik napunk a szigeten.

Az út Vassiliki-ig sima volt (főút), majd a térképet bújva nagy nehezen megtaláltuk a strandra vezető utat, ami eleinte még aszfalt volt, majd egyre kevésbé nem… Volt is izgalom, aggodalom de végül csak sikerült megtalálni. Kata és Gergő megpakolták magukat cuccal, engem ismét a hátizsák biztonságába helyeztek és elindultunk lefelé. Gergő végig videózta az utat így már utólag tudjuk, hogy 25 percet "sétáltunk" lefelé, akkor még bele se gondoltunk milyen lesz ez visszafelé. út agiofilre, keskenyebb út majd az út végéhez érve elénk tárult ez:

Görögországban Kalimaci

Csodaszép strand, gyönyörű kék víz, és sajnos nagyon sok ember, mivel a szomszédos Vassiliből taxi hajók jönnek ide szinte fél óránként. Így olyan képet nem is sikerült csinálni amin ne lenne ember, ez leginkább Katát zavarta. Kicsit magamra hagytak napozni és elmentek sznorizni a "fiatalok" de sajnos, hogy, hogy nem a kamera lemerült így a halacskákról amiket láttak nem tudtak se videót se fotót készíteni. Pedig itt azért elég bőven volt belőlük.

Na de íme néhány kép a partról és jómagamról:
Görögországban Kalimaci

íme egy kiránduló hajó és a tömeg:
Görögországban Kalimaci

itt pedig már a taxi hajó is megérkezett:
Görögországban Kalimaci

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Pancsiztunk jó sokat majd erőt vettünk magunkon és elindultunk felfele. De azért a lépcső teteje után a kis szikla szirtről még csináltunk pár fotót.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Szerintem felfele nem 25 perc volt az út. És akkor itt ragadnám meg az alkalmat, hogy közvetítsem mindenkinek Kata üzenetét: "Senki, de tényleg senki ne próbálja meg ezt a strandot autóval és gyalog megközelíteni. Vannak taxi hajók és nagyon sok napi hajós programban is szerepel ez a strand. Na inkább ezek közül válasszon az ember!" Nagy nehezen felértünk, ki is ittuk a hűtőtáskából az összes hideg vizet annyira kifáradtunk a mászás közben. Majd kidülledt szemekkel láttuk meg ezt:

Görögországban Kalimaci

Igen, igen az ott 38,5 fokocska. Így már értjük miért volt ennyire nehéz felmászni a strandról felpakolva.

Ennek örömére úgy döntöttünk megérdemlünk még mára egy jó strandot így itt tartózkodásunk alatt másodszor is Kathsima felé vettük az irányt. Első nap már meglátogattuk ezt a strandot, de már épp naplemente volt, így már akkor megegyeztünk, hogy normális nappali fényben is látni akarjuk ezt. Megérkezésünkkor megszavaztunk magunknak egy hűsítőt, így első megállóként a medencés bárba vettük az irányt, ahol mindenki megkapta a jól megérdemelt frissítő koktélját. Én is:

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Majd a part felé vettük az irányt mivel a csodás hullámok is vártak minket. A két "gyerek" Kata és Gergő nagyon élvezte is. (Nem is értem miért ÉN voltam a "gyerek" most ugyebár ezen a nyaraláson, de psszt) Estek, buktak, feküdtek, keltek és a végére jól el is fáradtak

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Na és mily meglepő, megint naplemente kezdett készülődni. Így beültünk a kocsiba és észak felé indultunk haza, ahol már előző nap kiszúrtunk egy nagy parkolót/kilátót Pefkoulia felett ahonnan csodás lehet naplementét nézni. Hát ilyen volt:

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

A naplemente megcsodálásával véget is ért a negyedik napunk is már. Hazamentünk átnéztük a készült képeket, videókat és pihentünk is egy nagyot, hogy újult erővel vághassunk neki nyaralásunk ötödik napjának. Ezt a napot már nagyon vártam, mert Katával megbeszéltük, hogy a másik híres stranddal kezdjük a napot Egremni Beach-el, ami a leírások alapján felejthetetlen szépségű strand. A korán keléssel megint voltak gondok, de ma amúgy is azt terveztük, hogy nem fogunk rohanni, mert erre a csodás strandra sok időt szerettünk volna szánni. Ismét egy nagyon meleg nap elé néztünk és hát az a sok lépcső… na de nekivágtunk.

A lépcső tetején ez a látvány fogadott minket:

Görögországban Kalimaci

és ahogy haladtunk lefelé egyre többet láttunk a csodából, már akkor eldőlt mindnyájunkban, hogy ez lesz a kedvenc partunk.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Pancsoltunk, frappéztunk, volt, hogy csak feküdtünk a napernyő alatt és néztük a csodát amivel a szemünk nem bírt betelni. Csodálatos és megismételhetetlen órákat töltöttünk itt. Együtt… hármasban
Feltöltődve a csodával vágtunk neki a 350 lépcsőnek felfelé… nem volt egyszerű, de kibírtuk. Ezért a partért pedig pláne, hogy kibírtuk. Kata mondta, hogy ide egyébként kiránduló hajók is érkeznek Nidri kikötőjéből, de azok csak 1-1,5-2 órát töltenek a parton. Na abban közösen megegyeztünk, hogy erre a partra kevés ennyi idő. Miután felértünk és kifújtuk magunkat úgy döntöttünk újra meglátogatjuk Porto Katsiki strandját. Ahogy odaértünk egyből a kilátó felé vettük az irányt és majd csak utána másztunk le a lépcsőkön a partra.

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

majd elindultunk a lépcsőn lefelé:

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

végül a pancsik között a parton is fotózkodtunk:

Görögországban Kalimaci

Ezek után újra felcaflattunk a lépcsőkön és bepattantunk a kocsiba majd a sziget legdélebbi csücske felé vettük az irányt a világítótoronyhoz. Izgalmas utunk volt, mivel igen keskenyek voltak az utak és néha jöttek szemből. Volt centizés rendesen. Katával csak kapaszkodtunk. A világító toronynál gyönyörű volt a látvány, de beszéljenek a képek helyettem:

Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci Görögországban Kalimaci

Innen gyorsan hazaröppentünk és egy zuhany után bevetettük magunkat Nidribe, hogy megnézzük másnapra a kompkikötőben az indulási időpontokat mivel terveink szerint korán kelünk és átkompozunk Meganisi szigetére. De ha már itt voltunk kaptam egy kis nasit így estére: görög joghurtot, finom, friss gyümölcsökkel. Nyami, finom volt és szép is:

Görögországban Kalimaci

Ezután gyorsan hazafelé vettük az irányt és ágyba is bújtunk, ugyanis reggel korán kelés volt.

első rész | Harmadik rész hamarosan

2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!