A recept Pagadosianes Sintages – Elliniki Kuzina című könyve alapján készült. Saját fordításban, a tiropita elkészülte után.
Hozzávalók:
|
![]() |
Vegyünk egy tálat, amiben a feta sajtot villa segítségével összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a teásbögre tejet, a 3 evőkanál olvasztott vajat, a 4 tojást, kaporral és borssal ízesítjük. Mindezt jól összekeverjük, akár kézi mixer segítségét is igénybe vehetjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk majd 6db egyenként olvasztott vajjal megkent réteslapot helyezünk rá úgy, hogy az oldalai kilógjanak. Beleöntjük a sajtkrémet egyenletesen, majd a réteslapok kilógó széleit ráhajtjuk.
![]() |
![]() |
Újabb 6 db egyenként olvasztott vajjal megkent réteslappal lefedjük, széleinél begyűrve. Hegyes késsel rombuszalakú szeletekre bevágjuk.
![]() |
Kb. 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, ha nagyon pirulna alacsonyabb hőfokra vehetjük a sütőt.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Jó étvágyat a Tiropitához.
Oszd meg másokkal is: | ![]() |
|
|
![]() |
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |