Tiropita - görög sütemény recept


Tiropita - görög sütemény recept


A recept Pagadosianes Sintages – Elliniki Kuzina című könyve alapján készült. Saját fordításban, a tiropita elkészülte után.

Hozzávalók:

  • 500g feta sajt
  • 100g reszelt parmezán
    (eredeti recept szerint Kafelograviera sajtot használnak fel, a parmezán hasonlít hozzá és ezt mi is betudjuk szerezni)
  • 1 teásbögre tej
  • 3 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
  • Aprított kapor vagy menta
  • 4 db tojás
  • Bors
  • Olvasztott vaj a réteslap kenéséhez
  • 2 csomag (12db) réteslap
tiropita

Vegyünk egy tálat, amiben a feta sajtot villa segítségével összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a teásbögre tejet, a 3 evőkanál olvasztott vajat, a 4 tojást, kaporral és borssal ízesítjük. Mindezt jól összekeverjük, akár kézi mixer segítségét is igénybe vehetjük.

tiropita tiropita
tiropita tiropita

Egy közepes méretű tepsit kivajazunk majd 6db egyenként olvasztott vajjal megkent réteslapot helyezünk rá úgy, hogy az oldalai kilógjanak. Beleöntjük a sajtkrémet egyenletesen, majd a réteslapok kilógó széleit ráhajtjuk.

tiropita tiropita

Újabb 6 db egyenként olvasztott vajjal megkent réteslappal lefedjük, széleinél begyűrve. Hegyes késsel rombuszalakú szeletekre bevágjuk.

tiropita

Kb. 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, ha nagyon pirulna alacsonyabb hőfokra vehetjük a sütőt.

tiropita tiropita
tiropita tiropita

Jó étvágyat a Tiropitához.

Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!