A recept Pagadosianes Sintages – Elliniki Kuzina című könyve alapján készült. Saját fordításban, a Galaktobureko elkészülte után.
Hozzávalók:
|
Összekeverjük a búzadarát 300g cukorral és a négy tojással. Majd az előmelegített tejet fokozatosan hozzáadjuk,
adagolás közben kevergetjük. Egy lábasba tesszük a krémet és rövid ideig forraljuk, közben egy narancs héját belereszeljük.
Közepes méretű vajazott tepsibe 1 csomag (6db) réteslapot helyezünk egymásra úgy, hogy mindet megvajazzuk (kissé megolvasztjuk
és ecsettel kenjük) és hagyjuk, hogy a tepsiből minden oldalon kissé kilógjanak. Ráöntjük a krémet, egyenletesen elosztjuk
és a kilógó lapok széleit ráhajtjuk. A tetejére még 1 csomag (6 db) egyenként vajazott réteslapot helyezünk, a széleinél
begyűrve az alsó réteslap réteg alá. Hegyes késsel rombuszalakú szeletekre bevágjuk, majd 35-40 percig kb. 180 fokon sütjük.
Amíg a sütőben sül a galaktobureko addig elkészítjük a szirupot. A maradék cukrot (lehet kevesebb) egy lábasban 2,5 dl
vízzel és kevés citromlével 5 percig forraljuk
Amikor megsült, a sziruppal leöntjük, lehetőleg egyenletesen locsolva a tetejét. Majd a sütőbe visszatéve hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat a Galatoburekohoz.
Oszd meg másokkal is: |
|
|
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |