Az újév első napján hagyományosan lencsét eszünk, hogy egész évben gazdagok lehessünk. A Krétai Lencselevessel már az év első napján is görögföldön érezhetjük magunkat. Természetesen az év bármely napján is fogyasztható ez az egyszerűen elkészíthető görög lencseleves.
Hozzávalók:
|
A szétválogatott lencsét főzés előtt nem szükséges beáztatni. A hagymát apróra vágjuk, az kevés olíva olajon megpároljuk. Betesszük a lencsét felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. A babérlevelet, az oregánót, a paradicsomot és fokhagyma gerezdeket is bele tesszük. A fokhagymát egészben vagy átpasszírozva is beletehetjük. Ha már felforrt a maradék olíva olajat is hozzáadjuk, majd lassú tűzön kb. 45 percig puhára főzzük a lencsét.
A Krétai Lencseleves önmagában is finom, de tálaláskor egy kis ecettel ízesíthetjük
![]() |
![]() |
Jó étvágyat a Krétai Lencseleveshez.
Oszd meg másokkal is: | ![]() |
|
|
![]() |
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |