Aki küldte: tusezs
Baklava recept
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A sziruphoz:
|
![]() |
A tepsit kikenjük az olvasztott vajjal, belefektetjük az első réteslapot, amit megkenünk vajjal. 4 lapot rétegezünk így
egymásra, majd rászórjuk az első réteg cukros-diós-fűszeres száraz keveréket. Ezt beborítjuk 2 egyenként olvasztott vajjal
megkent réteslappal, majd ismét tölteléket szórunk rá. Ezt addig folytatjuk, amíg 4 lapunk marad. Ezek rétegenként vajjal
megkenve a tetejére kerülnek. Még hidegen felvágjuk először hosszában, majd vízszintesen kockákra (alaposan , az alsó réteget
is átvágva!) majd a kockákat átlósan elfelezzük. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, a forró szirup felével egyenletesen
meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben kb 10 percig erős lángon, majd még kb. 15-20 percig kb 3/4 erősségű lángon sütjük
(az én gázomon már rég lekoptak a hőfokok :) ) amíg pirulni kezd a teteje. A sütőből kivett forró tésztát egyenletesen
meglocsoljuk a szirup másik felével. Megvárjuk amíg langyosra hűl, tortalapáttal alányúlva szedjük ki a háromszögeket.
![]() |
![]() |
A különbség az eredeti recepthez képest, hogy én több rétegben szórtam a tölteléket, illetve csak diót használtam.
Eredetileg sülés közbeni folyamatos locsolgatást írtak, de én csak nyersen, és a végén locsoltam. A vajjal én nem fakszniztam,
a felolvadt vajat egy az egyben kentem szilikon ecsettel. A töltelékbe a fahéjat, szegfűszeget, cukrot gondolom egyformán szórtam.
Sikere volt :) A következőnél kakaóport is fogunk keverni a töltelékbe :)
Oszd meg másokkal is: | ![]() |
|
|
![]() |
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |