Görög citromos csirke oregánóval és házi pitával


Oregánós és citromos csirke Házi Pitával

Aki küldte: egy "szakács"


Oregánós citromos csirke

Hozzávalók:

  • 3.db fél csirkemell Filé
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
Oreganos & citromos csirke Házi Pitával

Keverjük össze a joghurtot, olíva olajat, oregánót, fokhagymát és a citrom levét. Szeleteljük a csirkemellet nagyon vékony csíkokra és a vékony húsokat helyezzük bele a joghurtos keverékbe. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olívaolajat. Közepes lángon melegedő serpenyőbe tegyük bele a vékony csíkokra szeletelt Kaliforniai paprikát. Főzzük addig amíg majdnem puha nem lesz. Ezután a joghurtos csirkecsíkokat adjuk hozzá és főzzük kb 7 percig. Máris kész a finomság

Pita recept:

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 1 teáskanál méz
  • 1 csésze meleg víz
  • 3 csésze liszt
  • 6 evőkanál olívaolaj

Egy nagy tálba, öntsük a meleg vizet és oldjuk fel mézet, majd rászórjuk a szárított élesztőt. Jól keverjük össze. Fedjük le egy nedves ruhával és hagyjuk állni, amíg az élesztő habos nem lesz. (kb 5perc)
Most adjuk hozzá a lisztet, az olívaolajat és keverjük össze. Gyúrjunk belőle egy szép labdát. Kicsit olajozzuk be a gyúrt labdát és helyezzük egy nagy tálba hogy legyen helye kelni. Ne feledjük letakarni a tálat és jó meleg helyre tenni. Érdemes 30-60 percig hagyni kelni.
Amint megkelt a szép tésztánk egy kilisztezett nyújtódeszkán szép vékonyra nyújtjuk és egy serpenyővel vagy kisebb edénnyel kiszabjuk a pitákat. Egy serpenyőbe teszünk egy csepp olajat és ebben kisütjük a pitákat.
Jó étvágyat !!!

Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!