Aki küldte: egy "szakács"
Oregánós citromos csirke
Hozzávalók:
|
Keverjük össze a joghurtot, olíva olajat, oregánót, fokhagymát és a citrom levét. Szeleteljük a csirkemellet nagyon vékony csíkokra és a vékony húsokat helyezzük bele a joghurtos keverékbe. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olívaolajat. Közepes lángon melegedő serpenyőbe tegyük bele a vékony csíkokra szeletelt Kaliforniai paprikát. Főzzük addig amíg majdnem puha nem lesz. Ezután a joghurtos csirkecsíkokat adjuk hozzá és főzzük kb 7 percig. Máris kész a finomság
Pita recept:
Hozzávalók:
|
Egy nagy tálba, öntsük a meleg vizet és oldjuk fel mézet, majd rászórjuk a szárított élesztőt. Jól keverjük össze.
Fedjük le egy nedves ruhával és hagyjuk állni, amíg az élesztő habos nem lesz. (kb 5perc)
Most adjuk hozzá a lisztet, az olívaolajat és keverjük össze. Gyúrjunk belőle egy szép labdát. Kicsit olajozzuk be a gyúrt
labdát és helyezzük egy nagy tálba hogy legyen helye kelni. Ne feledjük letakarni a tálat és jó meleg helyre tenni.
Érdemes 30-60 percig hagyni kelni.
Amint megkelt a szép tésztánk egy kilisztezett nyújtódeszkán szép vékonyra nyújtjuk és egy serpenyővel vagy kisebb edénnyel
kiszabjuk a pitákat. Egy serpenyőbe teszünk egy csepp olajat és ebben kisütjük a pitákat.
Jó étvágyat !!!
Oszd meg másokkal is: |
|
|
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |