Aki küldte: Szabó Bence
Pasticio recept
Hozzávalók:
a besamel krémhez
|
Fehér rántást készítünk, a felhevített zsiradékba tesszük a lisztet és világosra pirítjuk sűrű kavarás mellett (pár perc). Hozzáöntjük (sűrű kavarás mellett) a forró tejet lassacskán, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Körülbelül 9-10 percig főzzük nagyon lassú tűzön és sűrű kavarás mellett (ha nem kavarjuk hamar odasül) A főzési időnek addig kell tartania amennyi ahhoz szükséges, hogy a krém besűrűsödjön. Levesszük a tűzről, megvárjuk míg langyos lesz majd hozzáadjuk a két tojássárgáját és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Ha esetleg túl sűrűre sikerül (én jártam már így) tejjel lehet hígítani. Ha túl híg addig kell főzni míg besűrűsödik.
1. A vörös/lila hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk forró olajban. Ráöntjük a darált húst, addig keverjük amíg kifehéredik, ezután ráöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük (só, bors és egy kicsi őrölt fahéj), beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Lassú tűzön rotyogtatjuk fél órán át, amíg elfő a leve. (Azt mondják a legjobb az ha a darált húst előtte való nap elkészítjük) Miután kihűlt beletesszük két tojásnak a fehérjét habbá verve. Majd elkeverjük.
2. Majdnem készre főzzük a makarónit (8-9 perc elég).
3. Egy olajjal kikent tepsibe beleöntjük a makaróni felét és ráöntünk két felvert tojást, elegyengetjük hogy a tojásos makaróni mindenhova egyformán jusson. Megszórjuk ( én bőven szoktam) reszelt sajttal. Ráöntjük, elegyengetjük rajta a húsos masszát. Ráöntjük a maradék makarónit és elegyengetjük. Ráöntjük a besamel krémet, elegyengetjük és megszórjuk ( én bőven szoktam) reszelt sajttal.
4. 160-180 fokos sütőben addig sütjük amíg szép piros lesz a teteje és az alja is átsül.
Jó étvágyat!
Oszd meg másokkal is: |
|
|
2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni! |