Nyaralás Stalisban :)

Összes élménybeszámoló >> Kréta / Stalis

Nyaralás Stalisban :)

Készítette: gcsilla
Helység: Kréta / Stalis


Kréta / Stalis/ Hotel Paloma Garden.

Mindenkinek tudom ajánlani, mert nagyon aranyos családias hotelről beszélünk.
A saját linkje: http://www.palomagarden.gr/
A recepción a tulajdonos fia fogadott minket. Mivel nem tudtunk róla hogy enyhe fogyatékkal élő, először nehéz volt őt megérteni, de hamar túl estünk a kommunikáció nehézségein.
Különböző épületeik vannak, és elmondhatom, hogy minden épületben más típusú, stílusú szobák vannak.
Bizonyos okokból a második napon szobát voltam kénytelen cserélni, de nagyon rugalmasan álltak a problémához, és a nyaralás fennmaradó napjait kellemes töltöttem.
Nem volt szükség légkondi fizetésre, ami napi 5 euró lett volna, esténként jól kiszellőztettünk. A hűtőért napi 6 eurót, a széf használatért napi 2 eurót fizettünk.

A képek a weblapon jól tükrözik a hotelt és a környezetét. Persze az úszómedence nagyon jó szögből van nagyobbra fotózva, de így is jókat lehetett benne lubickolni.

A hotelben inkább ajánlom a családi apartman bérlését, mert nagyon kényelmes szobákról van ebben az esetben szó.
A fürdőszobában egyedül a kicsi 60*60as zuhanytárca "verte ki a biztosítékot", amikor a zuhanyfüggönnyel kellett csatát vívni.
A reggeli nem túl változatos. Amit hiányoltunk (a többi hotelhez képest), hogy sem olívabogyó, sem feta, sem sütemény nem volt benne a repertoárban.
A vacsora változatos és finom volt.
A hotel éttermében az italfogyasztás kicsit borsos, de a vacsora mellé azért kellett valamit fogyasztani. Az esti borozást a lemenő nap fényében a teraszon hajtottuk végre.
A tengerpart 150-200 méterre van, egy elég forgalmas úton kell átkelni (lehet szabálytalanul mint a felnőttek) vagy szabályosan a gyerekkel, ahol a zebra felfestés nem nagyon látható.
Tengerparti pihenés költségeire vonatkozóan azt tudom mondani, hogy 2 nyugágy + 1 napernyő 4 vagy 5 euróba került, amit egész napos használatra fizettünk ki. Délben el tudtunk menni ebédelni, vagy sétálni kicsit.
A part fincsi homokos volt. Néhány helyen volt csak kevés szikla, így a kisgyermekkel utazóknak nagyon ajánlom ezt a partot. Vannak távolabb nagyobb 5*-os hotelek, de ott például csak medencék vannak, és sokkal többet kellett sétálniuk.
Biztonságosnak volt mondható a part, akiktől lehetett bérelni a nyugágyakat, fel s alá sétálgattak egész nap, ők azért mindenre próbáltak odafigyelni.
Nagyon ajánlom a kisvonattal történő utazást, különleges élmény volt.
Mivel a családfőnk nagy gourmand, ezért minden ebédválasztásunk érdekesnek sikerült: halak, bárány, stb. Nagyon finom a görög bor és sör, persze az ouzót és a metaxát nem kihagyva.
Az árak szempontjából, supermarketben vásárolva az 1 literes víz: 0,5-1 euró között volt. Görög vörösbor: 2 eurótól. Naptej (ha valaki otthon hagyná :) 8 eurótól.
Ouzo 8 eurótól, Metaxa szintén. Gyümölcsök minden mennyiségben, igaz a görögdinnye ott most drágább, mint az itthoni hiperekben.
Mivel mi félpanzióval nyaraltunk, és étteremben ebédeltünk, nem vásároltunk túl sokat.
Nagyon jó szappanjaik és testápolóik vannak, pl. gránátalmás.

A charteres repülő út nagyon korrekt volt, odafelé csak 30 perces késéssel indultunk (hallottunk 1 órás kését is) és vissza pedig 15 perces csúszásban volt részünk, és az út maga 2 órás, gyorsabb mint Budapest - Debrecen vonattal :)))

Most így hirtelen friss élményekkel ez jutott az eszembe.

Remélem mindenkinek felkeltettem a vágyát egy krétai utazáshoz. Üdv
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!