Nei Pori 2012

Összes élménybeszámoló >> Nei Pori

Nei Pori 2012

Készítette: erzsebet.juhasz
Helység: Nei Pori


Olyan csodálatos élményben volt részem már három éven keresztül, hogy egyszerűen nem tudok elszakadni Nei Poriban a Dora Apartmantól. Árfekvésében a legjobb apartman, családi vezetés alatt áll, csöndes helyen, de mégis közel a vízparthoz. Nagyon szép sétákat tettünk a férjemmel, aki nem szereti a vizet, ezért "csak harmadszor megyünk az idén Nei Poriba". Mivel az uram a halételeket sem szereti, ezért a két eddig eltöltött nyaralás alatt "csak" a fekete kagylót, a nyelvhalat, a tintahalat és a polipot ette meg.
A táj csodás, csak egy ugrásra van Platamon vára (jó nagy ugrás, 8 km, amelynek fele hegymenet). Többször is felsétáltunk mert az látni kell. Először gatyaféken érkeztem meg az aljába, mivel megcsúsztam egy fényes kődarabon. Semmi probléma, vékony kéztörlő volt nálunk több is és minden sarkon találtunk nagyon finom hideg "hegyi vizet". Volt olyan nap, hogy utánaszámolva a 8 km-es séta közben 4,5 liter vizet ittam meg, mivel annyira ízlett. Átjártunk vízért az Agorához és onnan hordtuk NP-be a vizet.
Egyenlőre csak gyalogtúrákat tettünk = napszúrás, pedig kalapot viseltünk mind a ketten.
Csodás táj, tenger, Nei Pori, mi kell még? Észre kellett vennünk, hogy igen sokan vagyunk ott magyarok. Görög szót csak az üzletekben lehetett hallani, kívül igen sok hazánkfia hangját.
El kell mondani a görög emberekről, hogy nagyon kedvesek a vendégekhez. Próbálunk görögül kommunikálni, egyenlőre még csak pár alapmondattal. Látni rajtuk, hogy amint meghallják a nevetséges kiejtésünket, mosolyognak és segítenek, addig mondják - mondatják velünk a mondatot vagy csak a rossz szót, amig nem elfogadható. Megfogadtuk a párommal, hogy az a minimális, hogy próbálunk görögül kommunikálni.
Tavaly nagy meglepetésben volt részem, a szomszédom megismertetett Tóth Ottócskával. Ő egy imádkozó sáska. Amikor a szomszéd megmutatta, akkor még azt hittem, hogy Ő NEM FÉL TŐLE. Hahaha. Amikor meglátta, hogy én már füstölt mangalica szalonnával édesgetem a kezemhez Ottócskát, bezárta magára mindkét ajtót, még a függönyt is behúzta. Hát elég vicces volt a pasi. Nagyon remélem, hogy Ottócskával az idén is találkozunk, külön neki viszek füstölt szalcsit, olyant, mint tavaly vittünk.
Nagy reménnyel, tervezve várjuk az indulást majd jobban összeszedettebben több mindenről be tudok számolni, mivel bicajokat viszünk és tervezzük többek között Tembi-Völgyét is meglátogatni.
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!