nem bántuk meg...

Összes élménybeszámoló >> Platamon

nem bántuk meg...

Készítette: cahuridisz
Helység: Platamon


Évek óta Nei Poriba járok/járunk nyaralni. a 2011-es nyaralásunkat is ide kezdtük szervezni. Sajnos arra a turnusra, ami mindannyiunknak megfelelt volna, már nem volt megfelelő hely a megszokott SARAFIS apartmanházban, így egy másik utazási irodánál, az ANETT Toursnál próbálkoztunk. Sikerrel. Szállás, busz férőhelyek megrendelve, készültünk az utazásra. Idő közben az utazási iroda prospektusa akadt a kezembe, akciós, kedvezőbb árú utakat hírdettek...., Platamonba. Körtelefon a családnak, mindenkinek tetszett az ötlet, így újabb telefon az irodába, ahol készségesen átcserélték a helyünket. Még egy esemény tarkította a várakozás napjait. Egyik fiamat munkája, határidők itthon tartották, nem tudott velünk nyaralni, tágabb családomból 11 éves keresztlányom jött velem. Már-már eseménytelen út után, hamar megérkeztünk Platamonba, a MAGDA-házhoz. A szoba elfoglalása pillanatában tudtuk, éreztük, hogy nem csináltunk rossz cserét. Pazar kilátásunk volt a tengerre, patika tisztaság és hiánytalan berendezés fogadott minket.
Itt kell megjegyeznem, - és ez nem marketing - az iroda Platamonban tartózkodó vezetője Jorgos Staikuras úr még azt is vállalta, hogy az Angliából Thesszalonikibe repülővel érkező, majd vonaton továbbutazó fiaimat és leendő menyemet Nei Pori vasútállomásról "hazafuvarozta", egészen a házig.
Gyakorló családanyaként szokásommá vált, hogy az önellátós nyaralásokra a "fél konyhámat" becsomagolom, ezért hamarosan jégkockák fagytak a mélyhűtőben, neszkávé, cukor, tej előkészítve, a kipakolás és jóleső tusolás után, már szürcsölhettük is az árnyas teraszon, gyönyörű kilátással a görög csodát, a FRAPPÉ-t.
Platamon kellemes, tündéri kisváros, nyaralásunk minden pillanatát élveztük. A gyönyörű naplementék, az esti séták a mólón, a várromnál tett látogatás mind, mind erősítették bennünk azt a meggyőződést, hogy nyaralásunk élménydús emlék marad.
A boltokban mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, a tenger kristálytiszta és meleg volt, pihentünk, napoztunk,finomakat főztünk, ettünk, ittunk, nézelődtünk, kellemesen telt az idő. Egyik hajnalban Konsztandinával (ő a keresztlányom) még a halászokhoz is lementünk, hogy friss halat vásároljunk. Aznap isteni halvacsora volt a meglepetés, a többiek számára. Piacnapon átsétáltunk Nei Poriba, - igaz, izzasztó séta volt - de szerencsére mindent kaptunk a piacon, amit szerettünk volna vásárolni. Olajbogyó, fűszerek, hegyi tea, oregano, zöldpaprika és még sok minden húzta a szatyrok fülét visszafelé. Szerencsére, út közben egy arra haladó dzsip felvett minket, így megúsztuk a hosszú visszaút fáradalmait.
Nyaralásunk utolsó estéjén a kikötőnél található Psarotavernában vacsoráztunk, ezzel koronáztuk meg azt a 10 napot, amit Platamonban töltöttünk.
Felejthetetlen élmény volt az este, pincérünk - született humorista lévén - egész estés szórakozást biztosított számunkra, kéretlenül is humorbombákkal szórta meg az amúgy is emelkedett hangulatot.
Nagy megelégedésünkre a vacsora pazar volt, az italok hűtve, a tzatziki bőséges, a horiatiki saláta mennyei, az előételként felszolgált olívabogyó-krém fokhagymás pirítóssal valami különleges ízkavalkád..., és betetőzésként - a ház ajándéka - mindannyian kaptunk egy mézes-diós-narancsos görög joghurt desszertet, ami olyan finom volt, hogy még mindíg a számban van az íze...
A visszautazás napján - minden külön kérés nélkül - az iroda utaskísérő munkatársai felajánlották, hogy gyermekeimet elszállítják Nei Poriba, hogy onnan utazhassanak tovább. Így fiaimnak és "kismenyemnek" még arra is volt lehetőségük, hogy a vonat indulásig még egyszer megmártózzanak a tengerben, és kihasználva a lehetőséget még az ejtőernyős motorcsónakozást is kipróbálják.
Nem bántuk meg, hogy cseréltünk, jövőre is megyünk, ugyanoda, ugyanakkor, remélhetőleg az egész család.Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!