Asprovalta 2013.05.24-06.02. Panagiotis apartman

Összes élménybeszámoló >> Asprovalta

Asprovalta 2013.05.24-06.02. Panagiotis apartman

Készítette: Márkus Iringó
Helység: Asprovalta


Mint általában, nekünk is szerelem lett Görögország.Tavaly Parálián töltöttünk 10 napot, tökéletes nyaralás volt.Idén azt gondoltam, picit más irányba induljunk országon belül.Hasonló mozgalmas, élettel teli aktív nyaralásra vágytunk...Asprovaltára esett a választás.
Pénteki napon délben indultunk Budapestről.A határokon viszonylag hamar átjutottunk, reggel 8 órára érkeztünk meg a Panagiotis apartmanhoz.Kis családias, csendes apartmanház.Előszezon lévén a szobát hamar megkaptuk.Szép, tiszta szoba, nagy hűtővel.Kipakolás után azonnal futottunk a pár méterre lévő parta.Homokos-kavicsos,hamar mélyülő a tenger.Délután pedig felfedeztük a települést.Este a sétányon lévő Taka Taka Mam-nál vacsoráztunk.Isteni a gyrosa (2 euro)!A tulajdonos keveset beszél magyarul, nagyon kedves és másnap megismert bennünket.
Vasárnap átbuszoztunk Stavrosra (0,80 euro).Végigjártuk a partot, majd az ajándékboltokat.A főutcán a strandlejárótól balra lévőben egy végtelenül kedves,magyarul jól beszélő hölggyel találkoztunk.Ajánlom mindenkinek, és a választék is nagy.A buszjárat menetrenden viszont nem tudtunk kiigazodni.
A délutáni pihenés után otthon beültünk a parti sétányon lévő Reggel bárba.Ez is kellemes hely és finom itt a fagyi.Este szelesre fordult az idő, de reggelre nyoma sem maradt.Így kisétáltunk az Asprovaltát és Nea Vrasnát összekötő part menti útra, ahol hétfőnként piac van.Szinte minden kapható volt, a bolti ár töredékéért.És a hangulata sem elhanyagolandó!
Következő nap Nea Vrasnára sétáltunk át, itt is nagyon szép a parti sétány és az ajándékboltok jóval olcsóbbak.A part kevésbé kavicsos,de a tenger itt is hamar mélyül.
Szerdán a fakultatív kirándulás keretében Kavala városába,majd Tassos szigetére látogattunk el.Mindegyik gyönyörű hely,kiélveztünk minden percet.Külön élmény volt,hogy a kompon a sirályokat kézből etettük.Limenasban a Simi étteremben megkóstoltuk a rántott nyelvhalat, mert jó áron kínálták.És nagyon megérte az árát!A bazársor első,sarki ajándékboltjában bevásároltunk, olcsóbb a többinél.Itt a strandon búvárkodni is érdemes,sok mindent láttunk.Feledhetetlen út volt!
Csütörtökön felkerestük a helyi vadasparkot.Díjtalan a belépés,a kis rugós kapun nyugodtan be lehet menni.Van itt játszótér, 2 féle pálya és persze állatok.Igaz nem túl sok és nem is igazán különlegesek, de szelíd és simogatható a nagy részük.
Picit le is pirultunk,ezért bementünk a főutcán lévő gyógyszertárba krémért.Itt egy magyar hölgy fogadott bennünket.5 euroért kaptunk jó kenőcsöt.
Péntek reggel robogót kölcsönöztünk (fél nap 10 euro) és felkerestük a leírásban szereplő kápolnát.Nagyon nehezen találtuk meg,fent van a hegyoldalon.Utólag jó tudni,hogy a vadaspark előtt kell a hegy felé kanyarodni és végig fel ki van táblázva.A kilátás hihetetlen!Gyalog elég nehéz és hosszú az út,nem igazán javaslom.
Este a főutcán lévő Souvlakeri gyros nevű helyen ettünk open gyrost (3 euro).Ízre nagyon finom volt, de az adag nem túl nagy.
Este pedig csomagoltunk,mert másnap indultunk haza és reggel 9-ig el kellett hagyni a szobát.
Természetesen minden nap fürödtünk és strandoltunk.Az idő már nagyon jó volt,a tenger picit hideg,de kibírható.
Sajnálattal tudtuk meg,hogy vízi sportra nincs lehetőség a 3 település egyikén sem,betiltották.
Búvárkodni nem nagyon érdemes,szinte semmit sem találtunk lent.
A főutcán találhtó egy 1 euros bolt,oda érdemes elmenni,elég sok minden van jó áron.
A boltok körülbelül azonos áron működnek.A település elején lévő sárga-kék bolt sem olcsóbb semmivel.Tájékoztatásul a tej 1,80 euro, kenyér 0,90 euro fél kg, ásványvíz 0,60 euro, gyros átlag 2 euro,papucsok és szandálok 10 euro, kalap 10 eurotól és így tovább.Szóval nem a legolcsóbb nyaralóhely,de azért megéri elutazni ide.
Oszd meg másokkal is: Facebook megosztás


2006-2015© GreeKLanD - Görögország az utazók szemével
Kapcsolat | Impresszum | Médiaajánlat
A Greekland.hu hozzájárulása nélkül TILOS az oldal egészét vagy részét felhasználni, másolni!